Drømmebilen er elektrisk!

Framtiden er elektrisk, elegant og rask!

Norge har alltid vært et kjipt land å bo i for folk som er glad i bil. Det koster skjorta om man ønsker å kjøpe drømmebilen takket være høye avgifter. Med el-biler er det ikke slik, da er vi velsignet med null avgifter og fantastiske biler blir plutselig oppnåelig for mange flere. I-Pace er Jaguar sin første el-bil og er en fantastisk kjøremaskin.

Pris testbil: Cirka 800.000! 

img_0709

Innvendig

Jeg fikk bare en liten smakebit på nye Jaguar I-pace med en 15-minutters kjøretur, men interiøret er i ekte Jaguar stil, elegant og lekkert.

Bilen er fullstappet med teknologi og det er rett og slett en opplevelse å sitte bak rattet. Den korte tiden jeg hadde bilen rakk jeg ikke å lære meg halvparten av alt man kan gjøre, men jeg fikk inntrykk av at infotainment systemet er noe av det heftigste man kan få tak i. Det meste kan styres og justeres gjennom den lekre touch-skjermen midt i konsollen. Litt under denne skjermen finner man enda en touch-skjerm som styrer temperaturen i bilen og hvor mye varme man ønsker i setene.

Setene er svært komfortable og jeg tviler på man har vondt i rumpe eller rygg på langturer.

Bagasjerommet er meget romslig, så dette kan lett fungere som familiens hovedbil, selv om man har unger som krever både barnevogn og stor bilstol.

img_0717img_0718 Har ikke tatt de beste bildene da det rett og slett ikke var tid til å gjøre dette. Bilen var nemlig kun på besøk hos Aaland bil og mange sto på venteliste for å ta seg en tur med bilen.

 

Utvemdig

Jaguar lager noen av verdens vakreste biler, da er det ikke overraskende at dette er en av verdens vakreste el-biler.

Frontlyktene på bilen hadde stilige LED-detaljer som gav bilen et aggressivt og sporty uttrykk som matcher de 400 elektriske hestekreftene under panseret!

img_0705img_0715

Dette er en SUV, men den ruver ikke voldsomt i veibanen. Profilen på karosseriet er framoverlent, sporty og er bygd for god aerodynamikk og optimal rekkevidde

img_0713img_0709

 

Bak rattet

I-pace har 400 hestekrefter, er komfortabel som en ekte luksusbil og romslig som en familiebil. Det er en opplevelse å kjøre denne bilen og mange motorjournalister mener det er den beste elektriske bilen på markedet.

Bilen trekker på alle fire hjulene, så når man trykker ned gassen og skyter avgårde, er det overraskende enkelt å kontrollere bilen. Man aksellerer så voldsomt at det er overraskende enkelt å miste lappen også, så det gjelder å holde seg på matta.

Kjøreassistentene er glimrende, den beste adaptive cruisekontrollen jeg har prøvd. Om du ønsker kan bilen kjøre helt selv, men den minner deg på at du må holde i rattet uansett, for sikkerhets skyld.

Privat kjører jeg en el-bil med 82 hestekrefter, den er svært forutsigbar og enkel å kjøre, men det blir fort kjedelig. I denne bilen blir det nok aldri kjedelig, rett å slett en kjøremaskin av dimensjoner.

img_0720

Fem grunner til å kjøpe bilen:

 

  1. Lekkert utseendet
  2. 480 kilometer rekkevidde og 400 hestekrefter under panseret
  3. Lekkert interiør som i tillegg er romslig og praktisk.
  4. Økonomisk i drift
  5. Mye bil for pengene, til tross for en pris som er over “hvermanns”-budsjett.

Hvem passer bilen for?

  • Perfekt hyttebil om du har lading på hytta
  • Om du ønsker å skille deg ut på veien og samtidig “redde verden”
  • Familier som har behov for litt ekstra plass i bagasjerommet

Hva kan bli bedre?

  • 800.000 er mye penger å bruke på en bil
  • Begrenset tilhengervekt(750kg)
  • Bruker fryktelig mye strøm om man er tung på foten.

img_0714

Konklusjon

Jaguar I-pace må være drømmebilen for el-bil entusiaster. Den koster fra 600-800.000kr, dette er fryktelig mye penger å legge i en bil, men så må man opp mot denne prisen for en romslig familiebil med litt motor under panseret. Heldigvis er renten fortsatt veldig lav, det gjør at flere vil kunne ta seg råd til et billån og virkeliggjøre bildrømmen som en I-pace faktisk er.

Undertegnede har ingenting å utsette på denne fantastiske bilen, annet enn at det er bedre med svart skinninteriør enn det kvite testbilen fra Sandven var utstyrt med. Men så er det kanskje typisk Jaguar med kvitt interiør? Ikke veldig barnevennlig hvert fall.

Elektriske Hyundai IONIQ er bra!

Denne bilen har som sagt vært på markedet en stund, så den har ikke oppsiktsvekkende god rekkevidde. Cirka 20 mil praktisk rekkevidde er ikke verst og holder for de fleste. 

Man merker, ved å kaste et raskt blikk på bilen, at den skiller seg ut fra de fleste andre el-biler. 

Her snakker vi ikke om en fem-dørs kompaktbil, men en fire-dørs sedan der man sitter bakoverlent og dypt istedenfor høyt og rett. 

Slik ser Hyundai Ioniq ut! 

Man sitter veldig komfortabelt og har alt lett tilgjengelig fra førerposisjon. Hyundai er helt rå på å lage praktiske interiør som funker! 

De to setene foran har fire fullgode koppholdere, trådløs lading som er genialt plassert midt i konsollen og store lagringsrom. 

Knapper og brytere er fornuftig plassert og lett å forstå seg på. 

Her ser man midtkonsollen, med funksjonelle løsninger.

Interiøret i denne bilen er stort sett pent over hele linja. Demobilen fra Rico har skinninteriør, takluke og elektrisk justerbart førersete med memory. 

Prisen på denne bilen havner litt i overkant av 300.000, ganske mye for pengene der altså! 

Lekkert interiør med god kvalitetsfølelse

 

Dette er en romslig bil med plass til det meste en familie behøver i hverdagen. Bagasjerommet har god dybde og sluker lett en barnevogn. 

Infotainment systemet er meget bra i Ioniq, med Apple Carplay og alle andre tilkoblingskilder man forventer. 

Som i Hyundai Kona, har denne svært gode kjøre assistenter, spesielt den adaptive cruisekontrollen fungerer godt. Man har det generelt meget fint bak rattet i IONIQ.

Hyundai har lang venteliste på nye KONA, da kan det være like greit å kjøpe Ioniq som har større plass og normal leveringstid på et par måneder. 

Velger man Hyundai får man som oftest biler som er svært godt utstyrt og er gunstig priset i forhold til konkurrentene. 

Ta en titt på videosnutten her, så får du et inntrykk av hvordan plassen er med bakovervendt bilstol montert. 

Denne bilen står klar til prøvekjøring hos Rico bil.

Prøv Hyundai, du kommer til å like det! 

 

 

 

Norges mest solgte bil i 2018!

Romslig, sprek og fornuftig EL-bil

 

Norges mest populære bil så langt i 2018 er en Nissan og er hel-elektrisk, det hadde fått bra odds for fire-fem år siden. Men det er ikke uten grunn så mange velger å kjøpe nye Nissan Leaf, for det er en velbygd og meget solid bil på de aller fleste områder.

 

Pris testbil: 345.000kr 

img_1314

Innvendig

Nissan har hatt et ganske pent interiør i mange år på de fleste modellene sine, og nye Leaf er intet unntak. Testbilen er en velutstyrt Tekna variant med skinninteriør(delskinn i seter) og høy komfort.

Kvalitetsfølelsen er god over hele linja, uansett om man er passasjer eller sjåfør er det en meget behagelig opplevelse å være i nye Leaf.

Dette er en romslig bil, men takhøyden i baksetene var litt lav for meg på 187cm.

img_1305img_1306img_1309img_1324

Jeg har tidligere vært litt kritisk til at Nissan sine infotainment system virker å være utdaterte, men ikke i nye Leaf. Her er responsen i touch-skjermen meget god og man har støtte til de fleste tilkoblingskilder man forventer i 2018, inkludert Apple carplay.

img_1311img_1310

Setene i Leaf er svært myke og gir god sidestøtte, spesielt i framsetene. Men også baksetene får litt luksus med varme i rumpa.

Stort bagasjerom som sluker både barnevogn og det meste man skulle ha behov for.
Her finner man også en SUB fra BOSE, stereoanlegget i testbilen var det ingenting å utsette på.

img_1307

Video av bilen innvendig

Utvendig

Nye Nissan Leaf har fått seg en etterlengta oppgradering også utvendig. Det er jo åtte år siden den kom på markedet, og i syv av de årene har den sett nærmest helt lik ut, eneste forskjell er at rekkevidden har økt med årene.
Da gjør det godt med stilige LED-lys både foran og bak og et design som er sporty og tøft.

Bilen er ikke noe spesielt blikkfang på veien i 2018, men det er vel heller ikke målet når man kjører en Leaf.

img_1318img_1320img_1322

Mørk tonede ruter og svarte detaljer rundt om på bilen er med på å gi bilen et mer sporty uttrykk enn tidligere.

Bak rattet

El-biler er vanligvis enkle å kjøre, med automatgir og jevnt gasspådrag klarer de fleste å sette seg bak rattet uten store problemer. Nye Leaf er dog den mest lettkjørte bilen jeg noen gang har kjørt. 

Grunnen til det er flere, men det starter med en snerten liten girspake som er plassert der man forventer den skal være, midt i konsollen. Denne drar man enkelt fram eller bak, avhengig av i hvilken retning du skal kjøre. Når du slipper spaken spretter den tilbake i posisjon. Denne funksjonen var særlig praktisk når man skifter mye mellom girene ved for eksempel lukeparkering.

Testbilen hadde et flott 360 graders parkerings kamera som gav meg full oversikt over omgivelsene. Med kamera både foran å bak ble det en lek å parkere hvor som helst.

Leaf har glimrende kjøre-assistenter som adaptiv cruisekontroll, filskifte varsling og mye mer. Nissan har lenge manglet en skikkelig adaptiv cruisekontroll, men når det endelig er kommet, er det noe som funker og har god flyt med trafikken.

Den praktiske og realistiske rekkevidden er cirka 28 mil, noe som skulle holde for de aller fleste, selv om det er eneste bil i huset.

Motoren er på 150 hestekrefter og føles ganske så sprek når man tråkker gassen i bånn.

img_1308

Fem grunner til å kjøpe

  1. El-bil med god rekkevidde
  2. Rimelig pris (fra 275.000)
  3. Familievennlig
  4. Lett  å videreselge om man får endret behov
  5. Lettkjørt og gode kjøre-assistenter

img_1315

Hvem passer denne bilen for?

Perfekt nummer 2 bil for familier med små barn i barnehage og skole.

Stor nok plass både for familier og single

Folk som har tilgjengelig lading  hjemme.

img_1321

Hva kan bli bedre?

Kupeen føles litt lav og hodet tar opp i taket når man er 187cm høy og sitter i baksetet.

Savner mulighet for ski-luke i baksetet og soltak. Bilen er heller ikke mulig å style hverken utvendig eller innvendig nevneverdig. Det gjør at de fleste Leaf på veien ser ganske like ut.

img_1328

 

Konklusjon

Nissan Leaf er Norges mest solgte bil, uansett drivlinje. Det er oppsiktsvekkende og vekker nok nysgjerrigheten til enda flere kjøpere. Nissan Leaf har alltid hatt et godt rykte, og når den nå er blitt ny og forbedret på alle fronter, er resultatet glimrende!

Denne bilen er praktisk med nok plass i bagasjerom, baksete og framsete. Den har god nok rekkevidde med oppimot 30 mil realistisk rekkevidde. Den er svært godt utstyrt og man får mye bil for pengene!

Leaf er en forutsigbar og god bil som vil fortsette å renne ut av dørene hos Vestlandske, det er bare å hive seg på lasset og investere i dette meget gode og fornuftige bilkjøpet!

img_1326

En Hyundai for KONA!

Rekkevidde, kvalitetsfølelse og mye bil for pengene! 

Nye Hyundai Kona Electric kom på markedet i sommer og folk har kastet seg over den. Kanskje ikke så rart når man får 500km rekkevidde og alt tenkelig utstyr til 370.000kr. Det finnes ingen konkurrenter som er i nærheten når man sammenligner rekkevidde i forhold til pris. 

Dessverre for oss er ikke resten av bilverden like gal etter elektriske biler. Dermed får Kona electric begrenset med produksjonsplass på fabrikken. Dette har ført til at kunder må vente så lenge som 2(!!!) år fra de bestiller bilen, til den står klar hos Rico bil. 

Denne spesielle situasjonen har ført til at privatpersoner som allerede har kjøpt en slik bil, legger den ut for salg 60-70.000kr over nybilpris.

Men er denne bilen virkelig verdt å vente så lenge på? Vi kan starte med å se på interiøret.

Vi kan starte bakerst. Bagasjerommet er som man kan se på bildet ikke all verden. Men man får med seg litt bagasje eller en liten barnevogn om det skulle være et behov. 

Baksetet i Kona er helt ok. Litt skuffet over beinplassen, men komforten i setene er god. Fikk ikke testet bilen med bilstol da jeg kun hadde bilen en times tid. 

Førerposisjon er helt upåklagelig. Hyundai har utviklet et oversiktlig og praktisk multifunksjonsratt som er enkelt å bruke når man kjører. 

Demobilen var også utstyrt med KRELL HiFi-stereo som spilte ganske så bra. 

Kona er veldig enkel å kjøre og man har gode kjøreassistenter som adaptiv cruisekontroll, ryggekamera og sensorer rundt bilen. 

Med 204 hestekrefter går denne bilen som en kule, må faktisk være forsiktig med gasspådraget for det er enormt med kraftoverskudd i den lille bilen. 

Utvendig har bilen et kult og moderne design.

Jeg forstår godt hvorfor det er så mange som vil ha kloa i denne imponerende elbilen, men om den er like gunstig om to år blir spennende å se, jeg er hvert fall alt for rastløs til å vente så lenge på en bil. 

Bilen står hvert fall klar til prøvekjøring hos RICO bil på Fremmerholen, det er lett å bli fristet av lille Kona så får du bare smøre deg med tålmodighet om du velger å bestille denne. 

Bilen innfridde hvert fall mine høye forventninger og jeg dro fra forhandleren med en følelse av at 370.000kr er meget gunstig for denne bilen. 

 

Sjekk video av Hyundai KONA E  for å få et bedre innblikk i hvordan denne bilen er. 

Denne må du vente i to år på!

Bilderesultat for hyundai kona

Hyundai KONA electric er en liten bybil med god rekkevidde. 

Imorgen skal jeg endelig finne ut hva det er folk lager så mye styr ut av. Er virkelig denne bilen så bra? 

Nordmenn står i kø for å kjøpe seg denne nye og ganske tøffe elbilen. Den har 204 hestekrefter, så den sparker godt i fra. 

Med hele 50 mil optimal rekkevidde kan Ålesunderen kjøre hele veien til Bergen eller Trondheim uten å lade. Oslo går nesten, må bare stoppe litt på Kvam og spise noen kjøttkaker på Mors Kro, mens biler lader seg litt opp. 

Følg med imorgen, da kommer det både video, bilde og tekst om dette vidunderet fra Japan! 

Bilderesultat for hyundai kona

ZOE er kul og praktisk!

LILLE STORE ZOE!

Renault Zoe er en liten el-bil som er komfortabel, romslig og har et kult utseendet. 

Jeg kan starte med å fortelle litt om bilen innvendig, for her er det rett koselig! 

Det er mørke stoffseter som er helstøpt, det hele ser ganske sporty ut og er meget komfortabelt. Jeg har kjørt rundt på kalde sunnmørsveier og er imponert over hvor fort bilen varmer seg opp i kupeen, uten at det slukte voldsomt mye fra rekkevidden. 

Det er første og fremst de to som sitter foran, som virkelig har det fint. Baksetet på ZOE er litt så som så. Med høyt gulv og relativt lav takhøyde sleit jeg, på 187cm, med å finne en komfortabel sittestilling. 

Nå er jo det slik at jeg alltid tester bilens evne til å frakte familien, og med to plasskrevende bakovervendte bilstoler montert hadde jeg fortsatt en behagelig sittestilling foran. Et stort pluss at passasjersetet foran har isofix! Dette er ikke normalt, men noe som er ypperlig om man har behov for mange bilstoler for frakting til og fra barnehage. Man får altså plass til hele tre bakovervendte bilstoler, montert med isofix, ikke verst! Det gjør at fattern kan ta med alle tre kidsa i barnehagen slik at fruen får litt ekstra tid til å stelle seg på badet. 

Se video av bilstolene montert nederst i blogginnlegget. 

ZOE er rett å slett veldig komfortabel å kjøre. Det er god støy isolering og bilen føles myk og fin i både lav og høy fart. 

Noe som er litt uvant, er at denne el-bilen lager en lyd når man kjører under 30km/t. Da slår det nemlig inn en merkelig suse lyd som skal gjøre fotgjengere oppmerksom på at du kommer. Denne funksjonen kunne Renault spart seg. 

Infotainment systemet er enkelt og oversiktlig. Man har USB, AUX  og Bluetooth. Jeg fant android auto, men ikke apple carplay. 

Cruisekontrollen er litt skuffende da den ikke bremser tilstrekkelig med ladefunksjon i nedoverbakke, man må altså bruke bremsepedalen aktivt. 

Litt ulogiske koppholdere i midtkonsollen, den ene er for espresso, eller?

Bagasjerommet imponerer. Fikk plass til min store STOKKE TRAILZ vogn, måtte bare ta av hattehyllen.

ZOE er den peneste av de rimelige EL-bilene på markedet. Spesielt fronten er tøff. 

Renault ZOE har en usynlig vorte som gjør mange skeptisk til å velge akkurat denne bilen, og det er lademuligheter. Denne bilen sliter nemlig med det norske EL-nettet. Det gjør at den ikke kan benytte seg av vanlige offentlige ladestasjoner, kun stasjoner fra FORTUM. Det finnes en slik ladestasjon i Ålesundsområdet, den er på Gåseid. Her er en link som forklarer litt om utfordringer og løsninger med lading av ZOE. https://www.naf.no/elbil/lading/slik-lader-du-renault-zoe/

Det som er ekstremt positivt med lading av ZOE, er at man får med hjemmelader og montering av denne på kjøpet. Så om du stort sett lader bilen hjemme i garasjen, er ZOE et av de gunstigste kjøpene på EL-bil markedet i 2018. Mange gode kampanjer på denne bilen hos Motorforum Ålesund! https://www.motorforum.no/renault/zoe/

Til slutt kan du kose deg med en video av Renault Zoe, her forklarer jeg litt mer om bilen innvendig og utvendig. 

La oss snakke ZOE!

Renault Zoe er en liten,praktisk bybil. Den ser ganske fresh ut, kanskje litt damete, men kul.

Bilderesultat for renault zoe

Dette er en bil jeg ikke har så mye kunnskap om, men det skal jeg gjøre noe med idag. Straks skal jeg inn på Motorforum Ålesund og låne med meg den oppgraderte Zoe, som har fått imponerende rekkevidde. Det blir spennende.

 

Denne bilen har ikke tatt helt av for Renault her i Norge. Det kan ha noe å gjøre med litt begrenset lademulighet. Zoe bruker nemlig en annen strømforsyning, som gjør at det ikke kan bruke mange av de offentlige hurtigladere som er rundt om kring. 

Dette problemet har de løst ved å inkludere hjemmelader når man kjøper en ny Zoe. Man får altså med på kjøpet en ladestasjon til flere titalls tusen kroner, det er ikke verst! 

Prisen på bilen starter helt nede på 230.000kr, men jeg skal skrive mer om prisen og hvor mye bil man får for pengene på selve testen av bilen. 

 

Bilderesultat for renault zoe

 

På bruktmarkedet er det mange gode kjøp å gjøre på ZOE. Bilen kom til Norge i 2014 og det ligger mange biler til salgs på Finn.no. En tre-fire år gammel Zoe har forventet rekkevidde på 100-130 km, ganske likt Leaf og andre konkurrenter. 

 

Jeg finner mange gunstige biler som ligger fra 120.000-150.000kr, nesten alle disse selges sammen med hjemmelader. Fordelen med å ha en slik, er at bilen lader mye raskere hjemme i garasjen. Planlegger man å kjøre aktivt og lade andre steder kan det bli utfordrende. Zoe tåler som nevnt ikke det norske strømnettet, uten at jeg skal prøve å forklare det noe mer. Dermed er man avhengig av omformeren som er i hjemmeladeren. 

 

Her er noen forslag til brukte ZOE.

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=134898865

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=133417544

https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=134192401

 

Følg med på Familiebil sin instagram og Facebook profil, der blir det videosnutter og bilder fra bilhelgen med ZOE.

 

Verdens mest praktiske og fornuftige EL bil!

God plass i kassa! 

Nissan E-NV-200 Evalia er en varebil som har fått seter. Det merker man på støydemping og komfort. Men du verden så praktisk denne bilen er. Det må da være den perfekte hverdagsbilen for storfamilien?!

Prislappen for denne praktiske syv-seteren havner på rundt 360.000kr. Med på den pakken får du en bil med plass til syv voksne personer, en bil med rekkevidde på 20-25 mil og en bil som er lettkjørt og oversiktlig i trafikken. 

Man kan jo tenke at man heller vil kjøpe Leaf, E-golf eller BMW i3 som koster cirka det samme. Men bruksområdet kan ikke sammenlignes. Med Evalia får du levert både dine og naboens unger på skolen i ett og samme lass. 

Bilderesultat for nissan evalia 7 seter interiørMan legger merke til et par ting på dette bildet. Alle tre seteradene har god plass og ingen av vinduene på bilen er like store…

Størrelses forskjellen på vinduene er kamuflert med mørktonede vinduer og svarte lister. 

 

Behagelig med familien på tur!

Vi prøvde Evalia på en liten tur til Langevågen, tre barn og to voksne hadde det komfortabelt på tur. Det var skikkelig kaldt, så vi måte kjøre på med varmeanlegg, setevarme og rattvarme. Det gikk naturlig nok ut over rekkevidden, men det var ingen problem å kjøre Breivika-Langevåg-Valderøya(60km). Når jeg parkerte hjemme var det 160 km igjen på tanken.

Det vil nok lokke en del flere kjøpere nå når denne bilen har fordoblet rekkevidden, da kan man bruke bilen som vanlig også på vinteren. For i hverdagen er det mer enn nok med strøm på tanken, sett at du ikke bor i ingenmannsland og har 10 mil til jobb og skole, da må du kjøpe en VW Multivan med dieselmotor. 

Interiøret i denne bilen er ikke mye å rope hurra for. Det er meget enkelt og føles som en varebil. Det er hardplast og enkle løsninger og hele linja. Selv om bilen er enkelt utstyrt, har den allikevel alt man trenger i en bil. Det er oppdatert infotainment system med DAB radio, bluetooth, USB og aux. Flott multifunksjonsratt med varme, her kan man styre musikk, cruisekontroll og kjørekomputer.

Det er flust av koppholdere , faktisk hele fire stk til de to forsetene. Baksetene har “flybord” som kan bli kjekt å ha på bilturer. 

Baksetene er utstyrt med 2x isofix fester, det er ikke plass til tre barnestoler ved siden av hverandre. Jeg hadde hvert fall lite plass til overs når de to store bakovervendte bilstolene mine var montert. 

Bagasjerommet er uslåelig, jeg lurer faktisk på hvor batteriet gjemmer seg i denne bilen, for bilen har helt flatt gulv og utrolig god plass. 

 

Utseendet på Nissan E-NV200 Evalia er det det er, en kassebil med plass til syv personer og god takhøyde. Da kommer det praktiske foran det estetiske. 

Allikevel har Nissan klart å gjøre noen små ting som gjør bilen litt tøff, med blant annet LED-lys foran og mørke bakruter.

 

For å oppsummere denne bilen vil jeg si at dette er en praktisk, prisgunstig og flott bil med et rart utseendet. De som kjøper denne bilen har plassbehov, ønsker elektrisk bil med god rekkevidde og ser på bil som et framkomstmiddel. Dra inn på http://vestlandske.auto8-8.no/ og ordne deg en prøvetur så kan det fort bli ny Evalia på deg også! 

 

Til slutt kan du se en video gjennomgang med hjelp av min sønn Brede på 2 år. Han er veldig begeistret for store biler, så denne var populær…