Fornuftig, romslig, praktisk og 100% elektrisk!

Etter noen dager med Nissan E-NV200 har jeg latt meg imponere over praktiske løsninger og romslig plass. Når bilen i tillegg er 100% elektrisk står fordelene i kø her i Nisselandet.

Med alle disse fordelene gjør det ikke så mye at bilen ikke er det vakreste man møter på veien og kjørekomforten kunne vært bedre.

Utseendet!

Som man ser på skiltet er dette en splitter nyregistrert E-NV200 2020 modell, men utseendet har ikke forandret seg siden bilen ble lansert i 2014. Da begynner det å bli på tide med en oppdatering. Det ville virkelig vært spennende om denne fikk seg en etterlengtet oppfrisker på design. Til tross for at designet er seks år gammelt, kan salgssjef for Nissan i Ålesund slå fast at bilen blir stadig mer populær.

Fronten bilens klart peneste side. Her har vi LED-dagskjørelys og halogenlys når det mørkner. Nissan treffer bra med pene lykter som følger bilens linjer. Stor luke midt i grillen hvor man finner ladeportene for CHADEMO-hurtiglading og type 1 lader.

Fra siden ser man at dette er en varebil som er bygd om til personbil. Bakrutene er veldig smale, men Nissan skjuler dette i noen grad med å ha mørktonede ruter og glass som er større på utsiden enn på innsiden.

.

Bakfra er det vanskelig å skjule at dette er en kassebil. Med 90 graders vinkel fra enden på taket og langs bakluka ned mot bakken. Den store luka er lett å åpne og gir deg tak over hodet når du skal legge alle matvarene inn i bilen. Dette opplevde jeg som en kjekk greie her på regntunge Sunnmøre.

 

 

Innvendig

Evalia er som nevnt en modell som begynner å dra på åra, og det merker man på interiøret. Men man skal ikke være for kresen når man får en stor 7-seter med rikelig plass til litt over 300.000. Det er en rimelig bil og den føles litt rimelig på materialvalg, men det gjør Nissan godt igjen med å lure inn masse praktiske løsninger.

Blant annet er det hele 10(!!) koppholdere, til og med bakerste seterad har smarte, sammenleggbare koppholdere tilgjengelig.

 

 

Seteløsningen i denne bilen er en drøm for småbarnsfamilier. De to bakerste setene var naturlig nok veldig populær hos eldstegutten, han synes det var veldig stas å sitte i bagasjerommet. De to bakerste setene kan enkelt slås sammen og løftes opp til siden. Et lite minus at setene ikke er mulig å ta ut av bagasjerommet, men plassen dekker nok de fleste behov uansett.

 

God stemning på prøvetur med guttakrutt!

 

Teknologi og kjøreegenskaper

Dette er ikke noen utstyrsbombe, men har det man trenger, og litt til. Av utstyr kan jeg nevne setevarme foran, rattvarme, cruisekontroll med ladebrems(ikke adaptiv), bluetooth og USB tilkobling til stereoanlegget og selvfølgelig DAB radio. Bilen har også mulighet til tidsstyrt forvarming slik du kan komme til varm bil og fulladet batteri ved avreise.

Bilen er komfortabel å kjøre, men man merker litt vindstøy i når speedometeret nærmer seg 80. Sittestillingen i førersetet er god og meget oversiktlig, en fordel ved kassebiler, er at man sitter høyt over veibanen!

Dette er ingen rask bil, men den skyver jevnt og pent avgårde som elbiler gjør. Det er egentlig en fordel at kraften kommer litt forsiktig, for da kjører man automatisk mer økonomisk med tanke på rekkevidden til batteriet. Mange elbiler har voldsomme krefter og akselerasjon, det går naturlig nok ut over rekkevidde og kjøremønster. Uansett kunne jeg tenkt meg litt mer krefter under panseret, for Evalia fikk det tungt opp de undersjøiske tunnelene mellom Ålesund og Valderøya.

 

 

Oppsummert!

Nissan E-NV200 er en glimrende bruksbil som er perfekt for storfamilien. Svært få elektriske biler matcher den på størrelse og plass. Nissan har mange praktiske løsninger som rikelig med koppholdere, kroker til å henge vesker eller varer på og skyvedører for enkel tilkomst selv i de trangeste parkeringshus.

Om Nissan har planer om å fornye denne bilen håper jeg de legger litt mer penger i interiøret. Større sideruter for å få mer lys i kupeen og bedre utsikt for passasjerene og enda fyldigere utstyrsliste. I tillegg en sprekere motor med lenger rekkevidde så ville denne bilen utkonkurrert de fleste om å være den mest komplette familiebilen.

Prisen er så steike lav at det hadde ikke gjort noe om den kostet 100.000 mer. Jeg som familiefar har ingen problemer med å forstå hvorfor stadig flere velger å gå for denne bilen, den er genial for oss med praktiske behov i hverdagen.

Tusen takk til Auto 8.8 Vestlandske for lån av bil og nok en gang kjekt samarbeid.