Påskeferie

Hva skjer?

 

Det har vært en nydelig påske med strålende sol her på Sunnmøre. Jeg har ikke hatt noen bil til prøvekjøring, men har mye spennende på gang etter en litt forelgnet påskeferie.

SIden jeg skal på jobbreise rett etter påskeferien, får jeg ikke mulighet til å prøvekjøre noen biler før mandag 09.april.

Det er veldig kjekt med all den positive responsen, både fra lesere og forhandlere som har lånt meg biler til testing. Håper enda flere forhandlere slenger seg med for å gjøre dette til en best mulig motorblogg for familien.

 

 

Hvordan ligger det an så langt?

 

Så langt har jeg testet VW Touran, Tiguan Allspace, Nissan X-Trail og KIA Optima. Det er fire ganske ulike biler, med unntak av de to SUVene som konkurrerer i det samme markedet.

Tiguan og X-Trail hadde ganske kraftige dieselmotorer på 180 og 190hk. Begge bilene var nydelig å kjøre og det er behagelig med litt ekstra kraft under panseret, spesielt på landeveien. To gode biler som er populære, med grunn.

Touran var den første bilen jeg testet og hadde en bensinmotor på 150hk. Dette var en sprek motor som kler bilen godt. Ganske gjerrig på forbruk også, nesten på nivå med tilsvarende dieselmotor.

Optima er eneste ladbare hybrid som er testet så langt. Den har bensin og elektrisitet som samarbeider for å få en fin effekt på 205hk. Veldig mye bil for pengene da man kan få denne bilen for rundt 400.000, godt under de andre bilene jeg har testet. Grunnen til den lave prisen er at man slipper engangsavgift som gjerne er på 100-150.000kr.

 

Alle bilene har imponert på ulike måter og har gitt et godt inntrykk. På målestokken har bilene scoret ganske jevnt, men VW ligger i front med sine Tiguan og Touran som har fått 840 og 850 poeng.

 

 

Planene framover

 

Har fått flere gode forslag til hvordan bloggen kan utvikle seg videre.

Jeg startet bloggen med en tanke om å teste store familiebiler og skrive anmeldelser av disse, og videre kan det også bli aktuelt å fokusere på familiens nummer 2 bil.

Har du forslag til tema eller ting som jeg burde blogge om, send gjerne mail eller legg igjen en kommentar, jeg er alltid åpen for gode forslag!

 

Simen.

Prøvekjørt: Volkswagen Tiguan Allspace

Stor, praktisk og tøff

 

Pris testbil: 740.000kr(!)

 

En bestselger har blitt enda bedre

VW Tiguan har jo vært Norges mest solgte SUV over lenger tid, og nå har VW kommet med en forvokst utgave av bilen. Allspace er en stor SUV med god plass i både baksetet og bagasjerommet. Det er også mulighet for to ekstra seter i bagasjerommet, likt som i Touran, som kan slåes ned flatt. 
Tiguan Allspace er en fantastisk SUV som har vært et veldig kjekt bekjentskap. 4×4 er standard på alle Tiguan Allspace. 

 

 

Bilen utvendig

VW kom med ny Tiguan i 2016 med et mye sprekere utseende enn tidligere. Med strammere linjer og et mer sporty preg. Nå har de altså lansert en Tiguan som er lenger, bredere og høyere og kalt den Allspace. Demobilen jeg har lånt ser meget bra ut, men den kan være enda tøffere, om man hiver på R-line eksteriør pakke. Da ser bilen virkelig tøff ut og skiller seg ut i trafikken. 

 

 

 

Bilen innvendig

Interiøret i denne bilen er typisk Volkswagen. Det er ikke noe banebrytende, men godt gjennomtenkt og praktiske løsninger hele veien. 

Multifunksjonsrattet er som de fleste andre VW-modeller, de fleste brytere og hendler innvendig gir høy kvalitetsfølelse. 

Denne bilen har VW sin nye infotainment system som er mer minimalistisk enn før. De fleste knapper er fjernet og det meste styres gjennom touch-skjermen. 

Panorama-soltak er kjekt å ha, men kanskje noe man kan spare seg for å få ned prisen på denne bilen

Pene led-lys i dørhendler og lyslister langs dørkarmen gir bilen et lekkert og eksklusivt preg når mørket faller. 

Se Youtube klipp av interiøret!

 

 

 

Hvordan er setene

Demobilen var utstyrt med flott skinninteriør som gav en god kvalitetsfølelse. Det var komfortable seter, både foran og bak. Jeg testet bilen på langkjøring og koste meg veldig i de gode skinnsetene. Gode muligheter for å justere setet elektrisk slik jeg fikk en optimal førerposisjon. 

Baksetene er praktiske på flere måter. Det er mulighet for å gli de fram og tilbake etter behov og man kan selvfølgelig slå de ned slik man får et enormt lasterom. 

Du kan bestille denne bilen som 7-seter, da får du to ekstra seter som ligger skjult i bagasjeromsgulvet. Med en enkel håndbevegelse slår man opp setene og like enkelt kan de legges ned igjen. 

 

 

 

Praktiske løsninger og bagasjerommet

 

Dette er en meget praktisk bil på flere måter. Regulerbart baksete, mulighet for 7-seter, mange koppholdere, flybord i baksetet, elektrisk bakluke, stort bagasjerom og god takhøyde er noe som gjør dette til e kjekk familiebil. 

 

Bagasjerommet i denne bilen er dypt og har plass til det meste en stor familie skulle behøve. Om man velger 7-seteren blir gulvet merkbart høyere, da mister man litt plass, men det burde fortsatt være nok for de fleste. 
Baksetene kan enkelt slåes ned slik det blir en varebil med to seter, romslig og praktisk. 

 

 

 

Teknologi

Allspace har det man forventer av en bil i 2018 når det kommer til teknologiske løsninger. Den har aktive info display som føreren kan velge selv hva man ønsker å ha der. Om det er et gedigent speedometer, navigasjon, radio eller kjøredata som er i fokus velger man selv. 

Denne bilen var også utstyrt med head-up display i frontruten, men dette følte jeg ble overflødig når man har aktive info display. Faktisk kunne jeg ha så mye som fire(!) ulike speedometer som fortalte meg hastigheten samtidig, det blir for mye. 

Kjøre assistenter som adaptiv cruisekontroll og automatiske, adaptive led-kjørelys er meget bra. Bilen følger trafikken mykt og bremser tidlig ned om bilen foran senker farten. 

Infotainment systemet til VW har holdt høy kvalitet lenge, og det gjør det fortsatt. Nå har de dog gjort noen store endringer for å gi et mer moderne uttrykk. Det er en stor berøringsskjerm og ingen knapper. Kun markerte felt der man kan styre lyd og skru av/på systemet. Det er enkelt og oversiktlig å navigere seg rundt i alle de forskjellige innstillingene som går an å endre på. 

Apple carplay er selvfølgelig tilgjengelig, noe som har blitt en favoritt for meg som bruker IOS telefon. Faktisk kan man spare mange tusenlapper på å droppe det dyre navigasjonssystemet og kun bruke google maps gjennom Apple carplay. 

 

 

 

Motoren

 

Denne bilen hadde en fantastisk TDI motor på 190hk. Det var rikelig med kraft for denne store SUVen, og forbruket var meget imponerende på langkjøring. 

Jeg låg på 0,53 liter per mil, uten å kjøre spesielt hensynsfullt med tanke på forbruk. 

VW lager også noen med effektive TSI-motorer som er svært populære. Personlig foretrekker jeg diesel, men det er fordi jeg kjører mye bil, gjerne over lengre strekninger og med mye bakker. 

VW har også sin nydelige DSG automatgirkasse som fungerer perfekt sammen med deres dieselmotorer. 

 

 

 

Støy i kupeen

Det gikk litt fort i svingene denne gangen, så jeg glemte å gjøre målinger på støy i kupeen. Men har testet denne bilen på landeveien og kan garantere at det er meget støyfritt og behagelig, både i høye og lave hastigheter. 

 

 

Tre raske

 

Positive ting ved bilen som er verdt å merke seg

1. Svært komfortabel bil å kjøre med en nydelig 190hk dieselmotor

2. Stor og praktisk 

3. Tøft utseende

 

Forbedringspotensial ved bilen

1. Bilen er litt dyr

2. Ikke tilgjengelig som ladbar hybrid

3. Litt lite plass til bilstol bak sjåfør. 

 

 

 

Overskrift: Fruens dom

Jeg elsket denne bilen. En tøff SUV med fint interiør. Liker veldig godt den nye touch-skjermen i svart glass-finish. Det var et stilrent interiør med nydelige skinnseter. Dette er en bil for meg, bare synd den er så dyr! 

 

 

Video av bilen.

 
xkH_M9NO7_w

 

 

Drømmebil

Demobilen jeg fikk låne hos Møller Ålesund var en meget velutstyrt bil som hadde en høy prislapp. Denne bilen starter på 550.000kr og du kan fint få bestilt deg en flott Tiguan Allspace til rundt 600.000 om du dropper mye av det som var ekstra på denne bilen. Da jeg lagde “min bil” i VW sin konfigurator på nettsiden, fikk jeg en pris på 630.000kr med det meste man skulle trenge. Dette er en bil som kan treffe godt hos mange og er en het kandidat til å være en drømmebil for familien. Jeg har hvert fall store problemer med å finne svakheter på denne bilen, annet enn prisen. 

 

EKSTERIØR: 90

INTERIØR: 80

BAGASJEROM: 90

BAKSETEPLASS: 75

KOMFORT: 90

MOTOR: 90

BRUKERVENNLIG: 85

PRAKTISK: 80

PRIS: 70

FRUENS DOM: 100

 

Drømmebil: 850  / 1000

 

Volkswagen Tiguan Allspace

Idag hentet jeg en veldig flott utstyrt Tiguan allspace med 7-seter, 4×4 og rikeslig med plass.

Dette er en bil med et tøft ytre og et gedigent bagasjerom.

Det er lite som mangler på denne bilen så det blir interessant å se om bilen er like god å kjøre som den ser ut.

Følg med!

Prøvekjørt: KIA Optima plug-in hybrid

Praktisk, ladbar og rimelig

 

 

Pris testbil: 422.000

 

Kia har gjort veldig mye riktig med denne ladbare stasjonsvogna. Den er praktisk, sprek og ganske fin å se på.

Plass er det også mer enn nok av, til tross for at batteripakken forminsker bagasjerommet noe.

En bil med gjennomtenkte og gode løsninger, og ikke minst god kvalitetsfølelse.

 

 

Bilen utvendig

 

Optoma er en ganske tøff familiebil med pene linjer. Tøffe led-kjørelys som ser meget bra ut i dagslys.

Mørke bakruter og felger gir bilen et sportslig preg, og sportslig er den, med sine 205hk.

Synes KIA treffer bra på utseendet med denne stasjonsvognen, uten at den skiller seg voldsuomt ut i trafikken.

Utvendig framstår bilen mer som en premium bil enn en økonomiklasse.

 

Bilen innvendig

 

Interiøret er godt planlagt og kvalitetsfølelsen god. Med det store panorama glasstaket får man en lys og pen kupe man kan være komfortabel med på lange bilturer. 

Børsta aluminium i dashbordet, midtkonsoll og i døra gir interiøret et sportslig preg. 

Se youtube filmen av bilen for en mer utfyellende beskrivelse av bilens interiør. 

 

 

Hvordan er setene?

 

Førerstolen er meget komfortabel med god sidestøtte. Behagelig med memory-funksjon for to personer. Dette gjør at setet stiller seg inn etter din førerposisjon, uten at du må anstrenge deg. 

Baksetet er romslig med god beinplass. Jeg hadde ingen problemer med å sitte bak meg selv (187cm), bilstolene har også god plass.

Seteryggen er også tredelt, det vil si at du kan slå ned midtsetet, om du har med ski, eller noe annet som stikker litt langt fram. Mange stasjonsvogner har gjerne ski-luke i midten og todelt seterygg, løsningen med tredelt er mye bedre. Setene kan også slåes ned med en hendel fra bagasjerommet. 

 

 

Praktiske løsninger?

 

Som nevnt er det praktiske tredelte bakseter, ellers er det verdt å nevne integrert solgardin på vinduene bak, bagasjenetting med teleskopfunksjon, elektrisk bakluke og mange koppholdere.

Liker spesielt godt midtkonsollen, som er ryddig og har store lagringsrom. Med gode muligheter til å gjemme vekk ting blir det ryddig og fint i kupeen, praktisk. 

Litt dumt at det ikke finnes noen lagringsrom i bagasjerommet der man kan legge ladekabel og annet som er viktig å ha med i bilen. Disse tingene må ta opp plass i bagasjerommet, litt upraktisk. 

 

 

Bagasjerom

 

Bagasjerommet i Optima er dypt, men mister litt volum på grunn av det høye gulvet. Batteriet ligger jo nedgravd under bagasjematten. 

Jeg hadde ingen problemer med å ha barnevognen inn, men det ble ganske fullt allerede da. Blir nok nødvendig med en takboks om en familie på fire, med barnevogn, skal ut på tur.

 

 

 

Teknologi

 

KIA OPTIMA henger med i svingene når det kommer til teknologiske løsninger.

Det er gode lyssensorer som styrer kjørelysene og endrer lysstyrken på instrumentene inne i kupeen. 

Cruisekontrollen er meget bra. Med kø-funksjon som gjør at bilen kan stoppe opp helt av seg selv om det skulle bli kø, en berøring på rattet, og bilen kjører videre med trafikken.

Infotanment systemet i Optoma er slik man forventer det skal være i 2018. En god berøringsskjerm og mulighet for ulike apper. Blant annet Apple carplay er en meget praktisk bil-app som jeg brukte mye. Da får man mulighet til å koble opp apper som google-maps og spotify direkte på skjermen. 

Stereoanlegget i bilen leverer så det holder. Et Harman/Kardon system med sub i bagasjerommet gir lyd som kvalifiserer til å stå fremst i rånerekka på Shell! 

 

 

 

Motoren

 

Denne bilen selger ganske bra, og vil nok fortsette å gjøre det mye på grunn av den ladbare hybrid motoren på 205 hk. Bilen er ikke supersprek, men forbikjøringer går lekende lett når elektrisitet og bensin arbeider sammen. Denne bilen har en hybridløsning der El-motoren ikke er koblet til oppvarming av kupeen. Det betyr at bensinmotoren må starte og gå på tomgang for å få varmet opp kupeen. Dette gjør at forbruket blir relativt høyt første 3-4 kilometerne, så går bilen over i full EL-modus. Det positive med dette er at du kommer deg mye lenger enn mange av konkurrentene. Da andre plug in hybrider er tom for strøm, kan Optima ha så mye som 50% igjen på strømmåleren.

 

 

Støy i kupeen?

 

Jeg kjørte en lik test som på de foregående bilene med støymåler. Det var interessant å se hvor stille det faktisk er i Kia OptIma, både ved 50- og 80 km/t. Dette er nok mye takket være det lydløse batteriet, men også god isolering i kupeen. 

 

 

Tre raske:

 

Hvorfor er bilen bra?

– Gode, dype sportsseter foran og romslig baksete

– Sprek motor med 205 hk

– Lav pris, svært mye bil for pengene

 

Negative sider?

– Ikke mulighet til å forvarme bilen med strøm

– Litt lite bagasjerom

– Tørst bensinmotor om du ikke planlegger kjøring svært godt.

 

 

Fruens dom:

Likte instrumentene, setene og den ryddige kupeen. Interiøret hadde et moderne preg jeg likte godt. Børstet aluminium er bra. 

Koste meg bak rattet på denne bilen, bra at den var litt sprek. Ble generelt positivt overrasket over hvor tøff denne bilen var.

 

 

Video av bilen. 

Her kan dere se en liten video gjennomgang av bilen. Litt mye støy på videoen på grunn av vind og et nabohus som driver med oppussing. 

Satser på å lage lignende videoer av alle bilene som blir testet framover. 

 

et5AnsHLIbU

 

 

Drømmebil:

 

EKSTERIØR: 80

INTERIØR: 90

BAGASJEROM: 40

BAKSETEPLASS: 90

KOMFORT: 85

MOTOR: 90

BRUKERVENNLIG: 80

PRAKTISK: 85

PRIS: 100

FRUENS DOM: 80

 

 820 / 1000

– 

 

 

KIA Optoma

Første ladbare hybrid på bloggen.

Bertel og Steen sin salgsavdeling i ålesund har lånt meg en meget spennende bil som ble lansert ifjor.

KIA Optoma er en ladbar hybrid med over 200hk og klasseledende rekkevidde på 62km.

Førsteinntrykket er meget bra, så det blir noen spennende dager i en bil som på papiret virker svært attraktiv.

Følg med!

Prøvekjørt: Nissan X-Trail

Nissan X-Trail, Dci 177hk, Automat, 4×4.

 

Pris testbil: 590.000

 

Tøff SUV med praktiske løsninger og god plass

 

Nissan X-trail har vært et hyggelig bekjentskap de siste dagene. Dette er en bil som er komfortabel, praktisk og og kommer seg fram nesten hvor som helst. 
Hvert fall om du velger den med 4×4. 

Jeg har ikke testet kjøreegenskapene på annet enn landevei, men følte meg som en konge i den store SUVen, spesielt med den kraftige dieselmotoren som står i testbilen. 

Interiøret og eksteriøret gir ikke noen wow.faktor, men ser bra ut. Man kjøper ikke X-trail om man ønsker å skille seg ut i gata. 

 

 

Utvendig

 

Bilen ser mer sporty ut enn før med de nye lyktene og den nye Nissan-grillen. Dette er en tekna utstyrs-variant, da får den noen krom detaljer i grillen, mørke bakruter og grøftelys som gir bilen et mer sporty utseende. Det er nok for sporty familier denne bilen passer best.

 

 

Setene

 

Når du velger Tekna, som er toppmodellen, er blant annet skinninteriør inkludert. Testbilen hadde svarte skinnseter som var elektrisk justerbare foran. 
Setene bak kan man enkelt justere fram og tilbake etter ønske eller behov. 

Førerstolene var svært komfortable og jeg hadde gode muligheter til å justere sittestillingen med de to bryterne på siden av setet. 

Baksetet er delt 40/60 og kan enkelt justeres fram og tilbake med en hendel under sitteputen. Seteryggen kan også justeres etter ønske. Behagelig å kunne legge ned seteryggen om man vil ta seg en blund på lengre kjøreturer. Et stort pluss at det er setevarme også bak, det tror jeg barna og de som sitte bak setter pris på. 

Det var god plass til to bakovervendte bilstoler.

Baksetene kan enkelt slåes ned og vipps så har du et enormt lasterom med plass til det aller meste. 

X-trail har også mulighet for 7-seter mot et tillegg i prisen. 

 

 

Innvendig

 

Det er ikke noe fancy knapper eller dingser i denne bilen. Her er det gjort enkelt og oversiktlig slik at føreren kan konsentrere seg om kjøringen. 

Det virker som det godt gjennomtenkt hvor alle knappene er plassert, slik at fører skal kunne styre det meste i bilen. 

Det er plassert et bryterpanel ved siden av rattet på venstre side. Her finner vi blant annet mulighet for å aktivere rattvarme, åpne/lukke den elektriske bakluka og flere andre nyttige funksjoner. 

Midtkonsollen er praktisk anlagt med to koppholdere og et gedigent lagringsrom under midtarmlene. I midtkonsollen finner du også bryterne for setevarme både foran og bak, samt mulighet for å velge hvilke hjuldrift bilen skal kjøre med. Det er store og oversiktlige knapper som selv bestemor forstår seg på.

Infotainment systemet er helt ok. Savner litt informasjon om radiokanal valgene og skulle gjerne hatt apper som Apple-carplay og lignende.  Nissan har sin egen App, Nissan-connect, som gir deg mulighet til å koble på internett og for eksempel surfe på facebook, uten at jeg ser helt nytten av det. 

Om du velger toppmodellen Tekna får du også et meget godt 360-graders ryggekamera som er til stor hjelp når man skal lukeparkere eller navigere på uoversiktlige steder. Praktisk at det er en egen knapp ved infotainment skjermen som aktiverer dette kameraet. 

BOSE lydanlegg med bra trøkk er også en del av utstyret i TEKNA. 

 

Bagasjerom

Bagasjerommet er stort og de fleksible baksetene gjør det mulig å øke lastekapasiteten betraktelig om man skulle behøve det. Dette er nok en av de største og mest praktiske bagasjerommene i SUV-klassen. Bunnen er mulig å justere opp og ned, og man kan lage en skillevegg for handleposer og slikt, praktisk. 

Den elektriske bakluken, som er inkludert i Tekna, er noe man virkelig verdsetter som småbarnsfamilie.  Man kommer ofte ut av butikken med ungen i ene handa og to handleposer i andre. Da er det kjekt om bakluka kan åpne seg selv ved å vifte med foten under støtfangeren. 

 

 

Mye bråk?

På tomgang lager dieselmotoren mye lyd og gir litt vibrasjoner inn i kupeen, men i fart er det meget behagelig og stille. Myk fjæring og store dekk tar vekk mye av veistøy fra grove sunnmørsveier. Bilen virker godt isolert.

 

 

 

Tre raske

 

Tre positive sider ved bilen.

– BOSE stereoanlegg

– 4×4 med mulighet til å velge drivlinje manuelt

– 360-graders ryggekamera

 

Tre negative sider ved bilen:

– Infotainment systemet virker utdatert i 2018

– Cruisekontrollen er ikke adaptiv

– Litt høy pris om du velger toppmodellen.

 

Fruens dom:

Bilen ser bra ut og var god å kjøre, liker at jeg sitter høyt og har god oversikt over veibana. Den føltes romslig innvendig og setene var veldig komfortable. Kjekt at setene var elektrisk justerbare. Designet på fronten, rundt Nissan-emblemet, gav bilen et mer eksklusivt utseende. 

 

Eksteriør:  70

Interiør: 70

Bagasjerom: 70 

Bakseteplass: 95

Komfort: 90

Motor: 85

Brukervennlig: 85

Praktisk: 80

Pris: 60

Fruens dom: 80

 

Drømmebil: 785 / 1000

 

Kommenter om du har spørsmål om denne bilen eller om du er uenig i det jeg mener. Ønsker konstruktive og varierte meninger rundt testene mine. 

Nissan X-Trail

Da har jeg vært hos Auto 8-8 Vestlandske i Breivika og hentet en Nissan X-Trail.

Førsteinntrykket er bra.

Med et kraftverk av en dieselmotor på 177hk og 4×4 virker dette som en skikkelig kjøremaskin.

Blir spennende å bli kjent med denne bilen, en modell jeg aldri har kjørt før og starter dermed med helt blanke ark.

Full test av bilen kommer på mandag!

Følg med.

TING SKJER!

Nå har det gått omtrent en uke siden bloggen ble opprettet og jeg sendte rundt forespørsel til forhandlere i Ålesund distriktet. Responsen har vært meget bra, faktisk er jeg nå i dialog med flere forhandlere og skal planlegge hvilke biler som blir prioritert framover.

 

HVEM ER MED?

Så langt har Volkswagen, Nissan, Ford, Peugeot, KIA, Mercedes og Mazda vist interesse for å få sine biler vurdert på denne bloggen. Jeg satt en ramme på at bilene ikke skal koste mer enn 600.000kr for å bli testet her. Noen av testbilene vil overstige dette beløpet, men startprisen skal være under 600.000.
Grunnen til at jeg satt denne rammen, er at bilene skal være relativt folkelig og oppnåelig for familier med normal inntekt.  

Forhåpentligvis vil også flere forhandlere og bilmerker melde seg på, slik at dette kan bli en god og bred blogg som kan hjelpe rådville barnefamilier med å velge sin neste bil. 

 

NESTE UT:

Neste prøvekjøring er på lørdag, da skal jeg hente en Nissan X-trail hos Auto 8-8 Vestlandske i Breivika. Det blir en spennende test med en bil som er meget gunstig priset i forhold til konkurrentene. 

 

Følg med!

Prøvekjørt: Volkswagen Touran

Volkswagen Touran 2018, 7 Seter, 150hk, TSI, Automat

 

Pris testbil: 535.000

 

Praktisk, sporty og romslig.

 

Da har jeg vært hos Møller Ålesund og lånt en splitter ny Touran med en sprek 150hk bensinmotor og automatgir.
Touran har forandret seg mye gjennom årene, men de har klart å holde seg folkelig med en gunstig pris og fokus på praktiske løsninger framfor lekre detaljer.

Dette er en bil som har det aller meste en familie trenger. Det er stort bagasjerom, romslig baksete og behagelige førerstoler foran. 
Bilen har et tøft eksteriør, spesielt med R-line stylingen.

 

 

 

 

SETENE

Siden dette er en FAMILY utgave, har den noen geniale løsninger som en småbarnsfamilie vil verdsette høyt.

Setene på sidene bak kan slåes opp, slik at man slipper å kjøpe bilstol når ungene begynner å bli 3-4 år gamle og er ferdig med bakovervendt sete. I tillegg har vinduene solgardiner som er nedfelt i døra, da slipper du også de knotete sugekopp variantene som gjør det umulig å åpne vinduet.

De to bakerste setene er også kjekk å ha når ungene vil ha med seg flere venner på tur. Det er tross alt barn den bakerste seteraden må være ment til, for det er fryktelig trangt for en voksen person.

Den bakerste seteraden stjeler noe av høyden på bagasjerommet, men det hadde jeg nok ikke merket hadde det ikke vært for at jeg selv kjører en 5-seter Touran. Nå kommer denne bilen kun som 7-seter.

Seteløsningen i denne bilen er rett og slett genial, med enkle grep slår du ned hvert enkelt sete. Faktisk klarte jeg å slå ned alle de fem bakerste setene på under 10 sekunder, Vipps så har du plutselig en 2-seter varebil med helt flatt lasterom. 

 

 

 

INNVENDIG

Interiøret i Touran er ikke det mest spennende eller flotteste. Men det er gjennomgående høy kvalitet på alle knapper og hendler.

VW har bygd denne bilen skikkelig, det er slutt på skrangling som man har på eldre Touran-modeller. En stor infotainment skjerm, med god touch funksjon. Eneste som mangler er head-up display og VW sitt nye active info display. Dette er ikke mulig å få på Touran, det skal tross alt være litt nøkternt også, når man kjører Touran…

Et enormt panoramasoltak kom virkelig til sin rett i denne bilen, det gir en veldig lys og fin kupe og er nok populært hos de små. 
Testbilen hadde også stoffseter. Jeg ville kanskje valgt skinninteriør da det både ser bedre ut og er mye lettere å holde rent. Bilen blir da cirka 10.000kr dyrere, men det er det verdt.

Den elektriske bakluka, som kan åpnes ved at man vifter foten under bakfangeren, er helt uvurdelig når man først har blitt vant til det. Dette er faktisk spesielt kjekt for småbarns familier som har barnevogn som skal løftes inn og ut hele tiden. Da slipper man å ha våtservietter i hanskerommet for å vaske seg etter å ha tatt på den skitne bakluka. 

 

 

MYE BRÅK?

Jeg har kjørt en støy-test i kupeen ved 50- og 80-km/t. Bilen virker godt isolert og det er merkbart stillere enn i min egen Touran som er syv år eldre. Det blir spennende å se hvordan denne gjør det når jeg sammenligner med andre biler i senere tester. 

 

 

TRE RASKE

 

Tre ting familien bør velge på utstyrslista::

– R-line Eksteriør

– Family utgave (Solgardin og praktisk bakseteløsning) 

– Elektrisk bakluke

 

Negative sider ved bilen: 

– 4×4 ikke tilgjengelig

– Litt dårlig stereo, ikke mulig med integrert sub.

– Kommer ikke som ladbar hybrid

 

Da gjenstår bare dommen. Vanligvis skal her nå være et avsnitt med fruens dom der min kone får komme med sine tanker om bilen, men hun er i syden.

Det ble allikevel en liten kommentar ut i fra bilder jeg har sendt henne. 

Fruens dom: 

Liker at man sitter høyt og har god utsikt. Liker ikke stoffseter, ser helst at det er skinn, det er enklere å vaske og ser bedre ut. Elsker at jeg kan sette barnevogna inn i bagasjerommet uten å slå den sammen. Den var mye tøffere enn vår gamle Touran hvert fall! 

 

EKSTERIØR 85

INTERIØR 90

BAGASJEROM 90

BAKSETE 80

KOMFORT 80

MOTOR 70

BRUKERVENNLIG 90

PRAKTISK 95

PRIS 80

FRUENS DOM 80

 

DRØMMEBIL: 840

 

Kommenter om du har spørsmål om denne bilen eller om du er uenig i det jeg mener. Ønsker konstruktive og varierte meninger rundt testene mine. 

 

Første test

Da har jeg vært å hentet en strøken VW Touran 2018mod, 150hk, automat.

Dette er en family utgave, fullspekka med utstyr og en sprek bensinmotor på 150hk. Et knalltøft ytre og praktiske løsninger innvendig er førsteinntrykket som møter meg med denne bilen.

Full test blir publisert førstkommende onsdag, litt utpå kvelden.

Bildet er tatt foran Møller bil sin avdeling i Ålesubd.