Tøff-tøffere-Raptor!

Siden jeg allerede surfet på pickup bølgen fristet det å stikke innom Auto 8.8 Vestlandske og smake litt på noe av det råeste man kan kjøre av biler med lasteplan her i Norge!

Raptor er toppmodellen av Ford Ranger. Her får man litt ekstra av alt og en skikkelig testosteron bombe av en bil.

 

 

 

 

Utseendet!

Denne bilen er som nevnt noe av det kuleste man kan få tak i av pickuper i Norge. Det er rett og slett en nytelse å se denne maskuline tøffingen på veien. Jeg hadde meg en tur på butikken og merket da hvor svær denne bilen faktisk er. Vanlige SUVer ble småbiler i forhold og en vanlig oppmerka parkeringsplass holdt rett og slett ikke mål. Det viktigste med utseendet på en pickup er fronten, det er her fabrikantene kan sette sitt særpreg, for ellers kan det være vanskelig å skille disse bilene.

Jo større og høyere det blir, desto bedre, dette skulle man hvert fall tro Ford tenker når de bygger pickup. I USA er dimensjonen helt spinnvill, men her i Europa og Norge er denne utgaven av Raptor det tøffeste på markedet.

Fronten på nye Raptor er akkurat så barsk at man får litt ærefrykt av å klatre inn i styrhuset. Det er en massiv grill med store FORD bokstaver i “all black” finish som understreker at her spares det ikke på noe.

Jeg skal ikke gå særlig mer i dybden på utseendet, men du kan klikke deg inn og sjekke ut detaljene selv! 

Demobilen fra Vestlandske er utstyrt med en spinnvill lyspakke som inkluderer LED-lyskastere på taket og i grillen. Dette er noe annet enn de runde lyktene som var vanlig som tusenmetere før!

 

Innvendig

Det er på innsiden av double caben man virkelig merker forskjellen på en vanlig Ranger og Raptor. Det er fantastisk komfort og alt tenkelig utstyr man kan ønske seg på en moderne bil.
Caben er stor og romslig med utrolig komfortable framseter. Lasterommet bak framsetene er stort og praktisk og gjør at man får med alt verktøyet man skulle trenge.

Jeg testet den selvfølgelig som familiebil med bilstol i framsetet. Dette vil nok være aktuelt for mange som må levere i barnehagen før jobb. Da er det viktig å få installert utkoblingsbryter til airbag, for dette er nemlig ikke standard.

Som nevnt har denne bilen en meget fyldig utstyrsliste. Jeg la spesielt merke til det gode infotainment systemet med glimrende touch-skjerm og mulighet for apple carplay.

 

Ellers er det et flott ryggekamera som er helt uvurdelig når man skal rygge bilen inn mot en tilhenger eller andre gjenstander.

Bak rattet

Raptor har en deilig brummende 213 hesters dieselmotor som sparker godt i fra. Dette sammen med glimrende komfort gjør det til en spesiell opplevelse å kjøre dette beistet. Helhetsinntrykket er rett og slett meget bra, med tykt racingratt som har girhendler for manuell overstyring er det mulig å ha det litt morro bak rattet!

Jeg kan sitere Ford på hva de mener gjør denne kjøreopplevelsen unik:

Så snart du setter deg i de skreddersydde setene, merker du at dette ikke er noen vanlig pickup. En rekke avanserte teknologier og smarte systemer leverer en suveren kjøreopplevelse, og det kraftige terrengstyrings-systemet er kun et knappetrykk unna. Det har seks forskjellige moduser som optimerer bilens fryktinngytende egenskaper etter forskjellige terrengtyper: 

 

Raptor oppsummert!

Dette er en pickup for de som ønsker det lille ekstra. Med større motor enn de fleste konkurrentene og en premiumfølelse uten sammenligning burde ikke prisen på nærmere 700.000 være avskrekkende.

Her får du en stor, romslig og praktisk arbeidsbil med mulighet til å trekke 3500kg hengervekt og ett tonn lastekapasitet. Kjøreopplevelsen er rett og slett så bra at man må bare ta turen innom Auto 8.8 Vestlandske i Breivika og prøve selv.

Jeg skulle nesten ønske jeg var tømrer og hadde behov for noe slikt, så kunne fruen fått elbilen vår for seg selv…

Eneste baksiden var et den ikke fikk plass i garasjen…

Den mest moderne av tøffingene!

Pickup kan ikke kalles for noen familiebil, men mange familier har behov for flere biler. Skulle det behovet være pickup burde denne stå høyt på lista! Helgen har jeg tilbrakt bak rattet på helt ferske Mitsubishi L200 pickup.

Utseendet!

Denne bilen har fått en helt ny front og framstår som sporty og aggressiv på veien. Spesielt fronten med de nye LED-lysene er skikkelig stilig og gir bilen et tidsriktig uttrykk.

Man kjenner kanskje igjen designet på fronten fra storselgeren Outlander, men denne er 10 ganger så barsk. Faktisk ser Outlander ut som en liten fis når den står parkert ved siden av, men det gjør de fleste andre biler også…

Det er forfriskende at bilen er utstyrt med LED kjørelys og fjernlys, det gir meget gode lys, uten å ha en svær lyskaster montert midt i grillen!

Det er ikke bare fronten som er ny på L200, også bakenden er frisket opp med LED lys og noen pene detaljer som gir bilen et ryddig og gjennomført design.

Ta en titt på bildene av bilen, de taler egentlig for seg selv!

 

Innvendig

På innsiden er det godt å se at Mitsubishi også har fullstappet denne med elektronikk som er kjekk og nyttig i hverdagen. Det er komfortable skinnseter som er elektrisk justerbare og selvfølgelig rumpevarmer. Også rattet har varmefunksjon, noe som må være deilig på en arbeidsbil nå når vinteren begynner å melde sin ankomst. Førerposisjonen er oversiktlig og alt er lett tilgjengelig uten mye dill dall. Det er sensorer både foran og bak som hjelper deg med å manøvrere den store bilen, i tillegg til et flott ryggekamera med 360 graders funksjon. Jeg testet bilen med henger på slep og det var lekende lett å rygge til bilen for kobling av hengeren takket være ryggekameraet.

Interiøret i L200 er rett og slett meget bra og det er ikke mange som kan matche når det kommer til utstyr.

Sjekk ut den fyldige utstyrslista til L200 her!

Bak rattet!

Denne høyreiste pickupen er lettkjørt og man føler seg rett og slett tøffere en toget når man sitter bak rattet. Denne bilen leveres kun med ett motoralternativ, nemlig en 2,3 liters dieselmotor på 150 hester.

Den flyr ikke ut av startblokkene med en slik motor, men den er gjerrig på forbruk og sterk som en okse.

L200 er fullstappet med sensorer som hjelper til med kjøringen, men disse kan enkelt deaktiveres med egne brytere som er lett synlig for føreren.

Jeg testet bilen med svigerfars svære daycruiser på slep. Et drag på 2,3 tonn gikk lett som en lek og det var oversiktlig å manøvrere bilen med stor henger på slep.

L200 kan ha 3100kg på kroken, det burde holde til de fleste oppdrag!

L200 oppsummert!

Denne bilen er en av markedets rimeligste da den kan kjøpes for litt over 400.000 fullstappet med utstyr. Dessverre er det med denne som alle andre pickuper i Norge, vanvittig dyrt å montere baksetene som følger med bilen når du kjøper den. Engangsavgiften på en slik bil med 5 seter er spinnville 470.000kr. Dette betyr en prisøkning på 350.000kr for å skifte fra grønne til hvite skilt og få plass til familien. Sjekk prislisten her! 

Med det nye designet på eksteriør, sammen med den komplette utstyrslisten og en svært gunstig pris burde dette bli en populær bil for entreprenører og andre med behov for de egenskapene en pickup har.

Ta turen inn på Motor Forum i Fremmerholen og bli overbevist du også!