Skoda Kodiaq vinner familien!

Praktisk, stilig og romslig!

Skoda lager praktiske biler, det har de alltid gjort. Men i 2019 er det flere argument for å velge dette bilmerket. De har høy kvalitetsfølelse og utseendet er meget stilig.

Kodiaq er en stor SUV med alt familien kan drømme om. Stort bagasjerom, god bakseteplass, behagelige framseter og en god og sterk motor som er drivstoffgjerrig. Det eneste man ikke får bruk for når du velger Skoda er stikkontakt, men dette er visstnok på trappene…

Skoda har en aktuell kampanje på utstyrspakker til Kodiaq som gjør den ekstra prisgunstig i disse dager. Testbilen jeg skal skrive om var topputstyrt med L&K styling, skinnseter, panorama soltak, Canton hifi(Fantastisk lydanlegg), 4×4, 190hk diesel for å nevne noe. Prisen for denne bilen hos Nardo bilservice er på 641.000 ferdig levert Ålesund.

Utvendig!

Skoda Kodiaq har rullet på norske veier i et par år nå, men utseendet har ikke rukket å bli gammelt. Fronten har de ikoniske LED-lyktene som gir bilen et sportslig preg. Karosseriet er stort og ruver godt over bakken når den kommer rullende. Testbilen var flott satt opp i hvit, med mørke detaljer som gir en fin kontrast. Bilen ser bra ut bakfra også, led-baklykter som følger linjene på bilen. Det er ikke akkurat dristig utseendet, men stilrent og noe hvermannsen burde like godt, enten man er bilinteressert eller ei.

Med Lauren & Klement utstyrspakke får man veldig mye, du bør nesten dra inn på forhandleren å sjekke ut selv!  

På innsiden

Vi jobber oss bakfra og fram med bilens interiør. En rød tråd som Skoda legger mye vekt på er uttrykket “Simply clever”. Det vil si smarte, praktiske løsninger som er nyttig i hverdagen.

Bagasjerommet er som nevnt meget romslig. Dette er en fem seter, men denne bilen kan også leveres med syv seter. Da blir den bakerste seteraden slått ned i bagasjeromsgulvet. Når disse setene ikke er tilstede blir det ekstra dybde og uslåelig plass!

Bagasjerommet har praktiske detaljer som bagasjeromslys som kan fungere som lommelykt og kroker til å henge handleposene på.

Baksetet er svært romslig, med god plass til tre voksne personer, eller to/tre bilstoler. Det er ikke isofix i midten, så der må man feste bilstolen med setebeltet.

Mange praktiske detaljer i baksetet som er kjekk å ha i hverdagen. Blant annet integrert solgardin i dørene, varme i setene, justerbar seterygg, midtarmlene med koppholdere og tre-delt seterygg. Testbilen var også utstyrt med sovepakke, som gir hodestøtte om man vil hvile øynene på langtur.

De to framsetene er komfortable med god sidestøtte og gode reguleringsmuligheter. Uansett om det er bilstoler eller voksne mannfolk som sitter i baksetet, er det nok av plass foran!

Med L&K utstyrspakke får man dype sportsseter i skinn. Førersetet er elektrisk justerbart med memory funksjon.

Også foran kan man merke Skoda sitt “simply clever” prinsipp. Smart søppelbøtte i døra, stort oppbevaringsrom i midtkonsollen, ekstra oppbevaringsrom over hanskerommet og paraply integrert i passasjerdøra.

Kodiaq er spekket med teknologi. Man kan koble opp telefonen med app og få tilgang på alt av kjøredata(Skoda connect). Smartlink systemet gir deg tilgang på for eksempel Apple carplay, som er enkelt å bruke og bedrer trafikksikkerheten. Flott 360 graders ryggekamera som er god støtte når man skal parkere den store bilen.

Adaptiv cruisekontroll er selvfølgelig tilgjengelig og fungerer utmerket, følger trafikken og avpasser farten på en komfortabel måte.

Endelig har man også tilgang på aktive info display. Det er et digitalt speedometer som man kan konfigurere etter eget ønske. Dette gjør at man ikke behøver head-up display.

Bilen var utstyrt med en heftig stereo fra Canton!

Smart oppbevaring som skjuler ledninger til telefon og mulighet til trådløs lading, denne kan lukkes og gi et ryddig uttrykk i kupeen.

 

Bak rattet!

Denne bilen hadde det meste som skal til for å skape en fantastisk atmosfære i kupeen. Behagelige skinnseter, panorama soltak, DSG-automat og 190 råsterke dieselhester blir kjøreturen en drøm.

Motor og girkasse er kjent kvalitet og funker hele veien. Enten man cruiser i 7-gir eller skal ta en kvikk forbikjøring på landeveien. Det er en stor og tung bil, faktisk veier den 1700 kilo. Derfor tror jeg 190 TDI er det beste valget, selv om man kan få den med 150 hk for en litt rimeligere penge.

Komforten når nye høyder med det adaptive understellet som er standard i L&K versjonen. Tok med bilen på landeveien med hele familien, og det var en fornøyelse. Spesielt populært var det med ipad holdere i nakkestøtten, da ble det mulig for mor og far å slappe av litt ekstra.

Kort oppsummert

Skoda Kodiaq er en bil som dekker de fleste kriterier som familiebil. Den er praktisk, stor og romslig. Har 4×4 og god bakkeklaring til turer på hytta. Den har mulighet til å trekke henger på hele 2500kg, selv de største campingvognene er ingen problem! Det er mulig å få den med syv seter, eller du kan velge 5 seter og få enda mer lagringsplass. Man har valget mellom bensin og diesel, ikke noe hybrid løsning enda. Dieselmotoren på 190 hestekrefter jeg fikk prøve, føltes både sprek og var gjerrig på forbruk.

Prisen starter på rundt 450.000, men testbilen får du som nevnt for 640.000. Det kan høres mye ut, men faktisk er det ganske gunstig i forhold til konkurrentene.. Sjekk prisliste her! 

 

Sjekk[/embedyt] ut Vlogg av denne bilen, da får man blant annet se hvordan den er med to bakovervendte bilstoler.