På bilmesse!

Forrige helg var Sunnmørshallen dekket til fest, hvert fall for de som er interessert i bil og motor.
Det var mange forskjellige aktører som stilte ut ulike produkter, men hovedvekten handlet om biler, både nye og gamle!

Det var langt i fra alle bilforhandlerne i Ålesundsområdet som valgte å stille på stand, men de som var der hadde mer enn nok å gjøre på, for det var mye folk innom i løpet av helga!

Jeg var på bilmesse med et mål for øyet, de ladbare bilene. Det var dog umulig å overse de utrolig kule bilene fra ulike bilklubber og andre råskinn som strider mot sunn fornuft. Vi kan starte dette innlegget med noen bilder av kjøretøy som oser av glede, kjærlighet og lidenskap til bil.

Entusiastene!

Det var mange som stilte ut bilene sine og jeg fikk ikke oversikt over hvilke klubber som var representert, uansett… Kos deg med disse bildene:

 

Det var mange flere entusiast-biler utstilt og det merket man også ved at det var høy “harry” faktor blant publikum, deilig!

 

 Nybil

Det var mye spennende biler utstilt på messen og jeg hadde ikke tid til å se godt nok på alle sammen, slik er det når man er familiefar og har fått stramt tidsskjema med barnefri i 1,5 time.

Uansett kan vi starte med Aaland bil som var noe av det første man møtte når man kom inn på messen.

Aaland bil

Aaland bil har tre merker i butikken sin, nemlig Honda, DS og Citroen. Aaland har nok merket sviktende salg når elbil bølgen har skylt innover landet de siste 5-6 årene. Men nå blir det endelig mulig å få bil med ledning også her!
Honda har kommet med en Hybrid variant av sin folkekjære CR-V. En meget pen bil som er gjerrig på drivstoff og super som familiebil. En annen spennende bil som kommer snart er helelektriske Honda E. En liten bybil for folk som ønsker å skille seg ut på veien. Denne kan man kontakte Aaland og stille seg i kø for å reservere allerede nå! 

Et par Citroen modeller stod utstilt og som vanlig et frisk pust med stilig design. Det er ikke noen elektriske modeller fra det franske merket. De satser heller på stilige crossover-modeller med diesel/bensin motor. Her er meget romslige og komfortable C5 aircross, en fullgod familiebil som får alt for lite oppmerksomhet.

DS er det siste og mest spennende merket fra Aaland. Det ferske franske luksusmerket har to modeller i porteføljen, nemlig DS 7 og DS 3. Dette er biler med kvalitet og fokus på det lille ekstra, uten at det skal koste skjorta… DS 3 kom på markedet for et halvt år siden og om noen måneder kommer den helelektriske utgaven mange har forhåndsbestilt. Jeg har selv testet bensinutgaven og ble imponert over kvalitetsfølelsen. Blir spennende å se og prøve elbilen.

DS 7 er også en fersk modell og rullet cirka 1,5 år på norske veier. I november kommer endelig den ladbare utgaven. Det snakkes om nærmere 6 mil elektrisk rekkevidde og en samlet effekt på hele 320 hestekrefter. Med norske avgiftsfordeler blir ikke bilen så innmari dyr heller, sikkert litt over 600.000.
Denne bilen er overraskende romslig og fungerer flott som familiebil.

Både DS3(elbil) og DS7(ladbar hybrid) er ventet å stå klar til prøvekjøring i november.

 

Tesla

Sentralt på det stadig voksende industriområdet Digerneset holder Tesla til. De stilte selvfølgelig med sine tre modeller. Som du sikkert vet handler det kun om strøm når vi snakker Tesla. De har dominert nybilsalget i år med Model 3 og har i tillegg solgt godt med Model X og S.

Model 3 er en liten sedan som overrasker med stort bagasjerom og en luftig kupe med et flott glasstak. Klasseledende rekkevidde og en pris som starter under 500.000 gjør dette til Norges hotteste bil idag.

Model S har gått på norske veier i 5-6 år og det er en svær sedan med meget god plass til familien. Modellen og designet begynner å dra på åra, men med spesifikasjoner ingen kan matche blir bilen meget attraktiv.

Model X er en gedigen SUV med 4×4, tilhengerkapasitet på 2,2 tonn og plass til alt man skulle trenge. Bilen kan velges med 5, 6 eller 7-seter. Det gjør at man kan skape et helt unikt miljø i bilen og Tesla har fått til noe helt spesielt ingen andre bilmerker kan tilby. I tillegg har den noen elleville vingedører som gjør det lekende lett å komme til for å fest ungene i barnesete. Jeg har aldri kjørt denne bilen, men hadde jeg hatt 7-900 lapper å kaste vekk på bil, ville denne blitt et logisk førstevalg.

Porsche Center Ålesund

Merket med desidert mest gulvplass på messen var hardtsatsende Porsche senter som holder til inne i Pjuskhola ved Flisnes. De deler bygg med Nextcar og har fått Ålesunds mest velstående til å gå fra å kjøre Audi og Mercedes, til Porsche.

De hadde utstilt biler i alle regnbuens farger og man kan ikke annet enn å la seg imponere over de nydelige kjøretøyene.

Faktisk har Porsche hengt seg på den elektriske bølgen og har flere ladbare modeller. I Ålesund kan man se mange Cayenne med ekstra hull for stikkontakt på sida. Man sparer seg sikkert noen avgiftskroner, men uansett er det en fjern drøm for meg med lærerlønn.

 

Nextcar

Nextcar har to merker de selger som nybil, men er meget dyktig på bruktbil og har noen skikkelig fristende biler for salg. Men jeg må selvfølgelig fokusere på Suzuki og Izuzu som de faktisk er merkeforhandler for.

Nextcar holder som nevnt til i et flott bygg Pjuskhola og deler det med Porsche.

Suzuki er folkelig og har firehjulsdrift punktum. Stort mer er nesten ikke nødvendig å si, men det er gode biler til gunstig pris. De hadde utstilt en frekk liten Swift i selvlysende farge. Denne skal visstnok være rimelig festlig å kjøre med 140 gamp under panseret.

Izuzu handler om arbeidsbil og hovedsakelig pickup. Dette er en sjelden biltype i miljøgærne Norge, men noen trenger en praktisk bil som kommer seg fram og tåler røft bruk, da er Izuzu D-max et godt valg.

Auto 8.8 Vestlandske

Ford og Nissan hadde stilt seg opp rett ved inngangen og hadde sikkert nok å gjøre denne helgen. Nissan har vært ledende på elektriske biler med Leaf som i fjor ble Norges mest solgte bil. Dette er spektakulært og banebrytende at en helelektrisk bil kunne bli. Hele 12.000 Leaf ble solgt i 2018….

De har også E-NV 200, en elektrisk varebil / flerbruksbil. Denne bilen er egentlig en Leaf, bare de har laget den med kassebil karosseri. Dette er den desidert mest praktiske elbilen man kan få kjøpt.

Ford kom tidligere i år med en ny Focus og den ser rålekker ut. I tillegg har de familiefavorittene Mondeo og S-max. Det eneste alle disse mangler er elektrisk drivlinje. Ford lager fine biler med et sporty utseendet, selv S-max ser stilig ut, og det er ikke verst for en 7-seter flerbruksbil å være. Snart kommer den populære kompakt-SUVen Kuga som ladbar hybrid. Det burde bli en lettsolgt bil, for Ford har svært godt rykte her til lands.

 

Nardo bil

Nardo bil(tidligere Ålesund bil) sto sentralt midt i hallen med noen fristende Jaguarer og Land Rovere som  man kunne få vann i munnen av å se på. Nardo bil selger nok mest Volvo, men har nylig også blitt merkeforhandler for Jaguar og Land Rover.

Jaguar har plutselig blitt et vanlig syn på norske veier. For med elektriske i-Pace appellerer den til nordmenn med svært lav startpris til Jaguar å være. Faktisk kan man få en i-pace fra 650.000 kroner, det er oppsiktsvekkende. Jeg har selv testet denne bilen og må innrømme at det er en av de råeste bilene jeg noen gang har kjørt. 400 hestekrefter skyter deg avgårde på en lydløs og komfortabel måte.

Der stod et par meget kule Range Rover utstilt også, men dette er det bare milliardærer og kjendiser som kjører rundt i, er det ikke??

 

Nardo bilservice

Nardo bilservice har nesten samme navn som Nardo bil, men de fører et helt annet merke og sikter seg inn på en mer folkelig prisklasse, nemlig Skoda.

Det har skjedd mye positivt med Skoda de siste årene og har fått noen svært attraktive modeller. Blant dem de svært romslige og praktiske stasjonsvognene Superb og Octavia. I SUV segmentet har de plassmesteren Kodiaq og mer kompakte Karoq. Nå kommer Superb som ladbar hybrid, den vil nok bli populær. I tillegg får Skoda en elektrisk utgave av lille CityGo. Denne vil starte på under 200.000kr og ha en rekkevidde på 25-26 mil. Da snakker vi mye bil for pengene!

I tillegg har Skoda en spennende konseptbil som heter Vision iv. Dette skal bli en helektrisk familiebil med god plass i ekte Skoda ånd. Den vil nok legge seg gunstig i pris og det står allerede mange i kø for å sikre seg den kommende bilen.

 

Auto 8.8 Rico

Rico har nylig endret navn til Auto 8.8, men ligger fortsatt innerst av bilforhandlerne i Fremmerholen. Her handler det om Japanske Mazda og Sør Koreanske Hyundai.

Hyundai har to biler som har vært spesielt hot de siste årene. Ioniq er en 4-dørs sedan med bra rekkevidde og fullstapppa med utstyr til en overkommelig pris. (300.000). Men i år kom Hyundai Kona med elbilen som hadde sjokkerende 45-48 mil rekkevidde og en pris på cirka 370*. Da var de soleklart billigst i forhold til rekkevidde. Dessverre for Rico og Hyundai har ventelistene vært vanvittig lange, faktisk står folk i kø halvannet år for å sikre seg den stilige Crossoveren, Utenom elektriske biler har de også meget fine SUVer i Tucson og Santa Fe. Begge disse kan velges med ulike drivlinjer.(Hydrogen, bensin, diesel og hybrid).

Mazda er foreløpig  ikke interessert i å hive seg på den elektriske bølgen, men til gjengjeld har de noen prisgunstige og fine biler for salg. Kompakt SUVen CX-5 har siden 2012 solgt svært godt i Norge og er en skikkelig stilig bil også i 2019. Ellers har det nettopp kommet en ny Mazda 3 i golf-klassen, denne er virkelig stilig med lekre linjer og sporty utseendet.

Audi (Møller bil)

Møller stilte kun med Audi på messen. VW er jo selvfølgelig en viktig del av Møller, men det virket som de fokuserte på nye Audi E-tron, den helektriske SUVen som de akkurat har lansert i en nedstrupet utgave til en folkelig pris. Faktisk kan du sikre deg en helt ny og godt utstyrt E-tron for cirka 600.000. Det er rimelig bra for en SUV med firehjulsdrift og mulighet for å hengerfeste med 1800kg kapasitet. Da er det ikke noe problem å dra med seg campingvogna på ferie, selv om ladestoppene kanskje blir frustrerende hyppige. .

2020 blir et spennende år for Møller. Da håper de å gjenerobre salgstoppen med helt nye VW ID 3. Den elektriske bilen som skal fylle skoene til ikoniske Golf skal visstnok ha en prislapp på rundt 300.000 og en rekkevidde på 400km++. Spår at denne blir Norges mest solgte neste år, om de klarer å lage mange nok biler….

Bavaria

Bavaria, eller tidligere Brages, hadde kun en bil på utstilling. Nemlig den ladbare Mini Countryman E. Dette er en crossover på størrelse med en golf og med en frisk motor under panseret. Mini har hatt planer om å lage en helelektrisk utgave av Mini Cooper. Men foreløpig må vi vente i spenning. Uansett er Countryman en kul og annerledes bil som har firehjulsdrift og passer ypperlig for norske forhold.

 

 

 

Det var mange gode tilbud på en rekke flotte biler på årets bilmesse. Håper dette blir en årlig tradisjon der enda flere merker og forhandlere slenger seg med. Jeg har sikkert glemt å nevne noen i farten, men som sagt hadde jeg et stramt skjema og skulle gjerne tilbrakt flere timer på messen. Det var virkelig deilig å gå der å få alle nyheter servert på rekke og rad.

Nå satser jeg på å komme i gang med bloggingen igjen etter flere måneders opphold…

 

FØLG MED!!!