Når man velger bil med hjertet!

DS er en fersking som bilmerke og har bare to modeller i rekkene. Jeg har tidligere omtalt DS 7 Crossback som en deilig SUV med nydelig design og lukrativ kvalitetsfølelse. Helt nye DS 3 har dermed en del å leve opp til, og den innfrir på det meste!

Vi starter utvendig!

DS lager finer biler, og DS 3 er en skikkelig lekker crossover. Her snakker vi lekre linjer, dristig og sporty design og nye løsninger.

For å starte med det første man merker seg når man nærmer seg bilen med nøkkelen i lomma, nemlig dørhåndtakene.

De kommer nemlig ut av karosseriet og møter deg når du skal inn i bilen. Når bilen er låst eller i fart går de inn og blir en del av linjene på bilen.

Dette er ekstra positivt for den elektriske varianten som kommer nå til høsten, elbiler trenger minst mulig luftmotstand for å gå lengst mulig.

Bilen kan åpnes med “DS smart access”, som er en app til telefonen din. Da har du mulighet til å åpne bilen uansett hvor du er i verden, så lenge du har dekning på mobilen.

Men det er ikke bare håndtakene som er annerledes med eksteriøret på DS 3 Crossback.

Fronten er sporty og har flotte LED-kjørelys sammen med adaptive hovedlykter som følger veibanen og lyser opp på en unik måte. DS MATRIX LED VISION heter frontlysene som matcher andre premium merker på adaptive kjørelys. Se her for å lese mer i dybden om dette.

Fra siden avslører DS 3 at den er litt annerledes. Særlig bakdørene med en litt spesiell løsning der karosseriet spiser seg oppover vinduene er noe utenom det vanlige. Designmessig mener jeg dette funker som bare rakkern, men rent praktisk er det jo ikke!

Det er fra siden man virkelig ser at dette er en såkalt crossover. Det innebærer høyere bakkeklaring og litt diskret offroad styling.

Rumpa på DS 3 Crossback er virkelig lekker! Hadde baklykter vært solbriller, ville dette vært noen skikkelig raske briller! Ellers er det verdt å merke seg at her er ingen håndtak for å åpne bagasjerommet, da må du trykke på nøkkelen….

 

Deilig DS interiør

Man har det særdeles flott på innsiden av bilene fra DS. Med fokus på detaljer og høy kvalitetsfaktor lager de noen av de flotteste og smarteste interiørene man kan få kjøpt, hvert fall for en folkelig pris.

Bagasjerommet er overraskende romslig og har bra dybde. Designet på bilen er ikke det mest praktiske, dette begrenser lagringsplassen noe, men er mer enn nok til enkle ferieturer eller som familiens nummer to bil.

Baksetet er romslig nok for to voksne og har svært god takhøyde. Isofix på hver side er selvfølgelig på plass, disse er skjult bak en diskret glidelås i setetrekket. Jeg monterte to store bilstoler som er bakovervendt og krever mye plass. Det gikk litt ut over beinplassen til førerposisjonen, men funket greit selv for meg som er litt lengre enn gjennomsnittet.

På dette bildet kan man se at vinduene er litt små, det gjør at barna sliter litt med å se ut, men noe må man ofre for å få til et dristig og lekkert design.

Framsetene er komfortable og interiøret er smakfullt med logiske og praktiske løsninger man setter pris på i hverdagen. Blant annet er midtkonsollen svært oversiktlig og har store knapper som gjør det tryggere å bruke funksjonene mens man kjører.

Jeg har veldig sansen for kvaliteten på material, knapper og hendler i denne bilen. Det er forresten ikke mange knapper,for stort sett er det touch-funksjon som gjelder. Du trenger bare røre forsiktig med fingertuppen for å endre volum på stereoanlegget eller skru av og på lyset innvendig i bilen.

DS bruker tidsriktig LED-belysning slik helhetsinntrykket blir moderne og flott.

Det er også tilgjengelig et tredje isofix feste i passasjersetet foran, dette kan være kjekt å ha i hverdagen, bare husk å deaktivere airbagen om du fester barna foran!

På kjøretur

DS 3 Crossback er en komfortabel bil å kjøre. Den er fullstappet med elektronikk og assistenter, blant annet en glimrende adaptiv cruisekontroll som følger trafikken på en tilfredsstillende måte, selv i køkjøring.

Alle kjøreassistentene kan bli litt travel om man er på en dårlig oppmerket vei eller skifter fil uten å blinke, men de kan selvfølgelig deaktiveres om man ønsker det.

Head up display er standard.

Jeg hadde det svært fint bak rattet på DS 3, kommer ikke på en eneste ting som mangler, annet enn en sprekere motor. Men det får vi til høsten når denne kommer som ren elbil, da blir den vesentlig sprekere og enda mer attraktiv for elbil gærne nordmenn.

 

DS 3 Crossback oppsummert!

Denne bilen er et blikkfang på veien og man blir ikke mindre imponert av å sette seg inn i den. Prisen kan de sjekke ut her, jeg synes den er fornuftig og bra priset i forhold til det man får.

Ellers er dette en bil med grei plass, men som nevnt har de ofret noe for å skape et unikt design på denne bilen. For dette må da være en av de fineste i klassen? Jeg kommer hvert fall på svært få biler som har like pent design.

Tror det kan bli mange flere DS på norske veier i årene som kommer, for de bygger noen skikkelig flotte biler og legger seg godt under sammenlignbare konkurrenter i pris. Til høsten kommer altså denne som elbil og storebror DS 7 Crossback kommer som ladbar hybrid med klasseledende rekkevidde.

Det er bare å skyndte seg inn på Aaland bil og avtale prøvekjøring, det er noe helt spesielt med franske DS!

Sjekk ut Vloggen av DS i vinduet under her!