Nissan Navara for de tøffe oppgavene!

Forrige helg hadde jeg en splitter ny Nissan Navara på test. Dette er Nissan sin prisgunstige og tøffe pickup som virkelig er klar for de tøffe arbeidsoppgavene. Påsken nærmer seg og våren er her, det betyr vårstell og sjøsetting for båtfolk.

Familiens daycruiser på 23 fot og 2 tonn skulle på sjøen, da trenger man noe med litt trøkk i, for eksempel Navara! Da passet jo det bra at gjengen på Auto 8.8 Vestlandske akkurat hadde klargjort og stasha en med litt kul dekor. Det ble selvfølgelig også tid til å se både på interiør og eksteriør!

Pickuper skal være barsk!

Nissan Navara kan virkelig kalles barsk. Med god bakkeklaring og et karosseri på hele 5,3 meter ruver denne bilen virkelig når den kommer rullende. Utseendet på Navara er stilig, men samtidig langt i fra den tøffeste i klassen. Det skal jo være folkelig med Nissan, selv når de lager pickuper.

 Tok med bilen en tur ut i VIgramyrane for en fotoshoot:

 

SAS sin Boieng 737 lurte seg med på bildet, men det er Navara som gjør mest inntrykk. Utseendet er stilig og røft. Med LED-kjørelys og lyskaster på taket som gjør bilen ekstra spesiell.

Kufanger i matt svart og svarte plastdeksel gir litt offroad styling som kler bilen perfekt!

Veien blir lys som dagen når LED-lyskasterne på taket lyser opp!

 

På innsiden!

Komfortable seter i skinn med gode justeringsmuligheter for sjåføren. Bilen har mulighet for en seterad til og få totalt 5 sitteplasser, men på grunn av det norske avgiftssystemet blir den hele 300.000kr dyrere som personbil. Du får hvert fall med bakre seterad på kjøpet, men allikevel er det få som velger å sette de inn.

 Gode koppholdere både i midtkonsollen og i dørene. Bilen har det meste av utstyr og man kjenner igjen knapper og system fra andre og tidligere Nissan modeller. Interiøret føles eldre ut enn for eksempel Leaf og Qashqai har, men heldigvis har bilen et glimrende 360 graders ryggekamera og sensorer både foran og bak.

 

Bak rattet!

Å kjøre pickup er kjekt. Man sitter høyt og merker lite til ujevnheter og dårlige veier. Huset mitt er omringet av fartsdumper i alle retninger, men de merket jeg lite til med den gode bakkeklaringen og myke fjøringen til Navara. Demobilen jeg fikk teste hadde en 190 hesters turbodiesel motor som passet bilen fint. Den akselererte bra og virket relativt pigg. Men det er dreiemoment som er viktig på disse bilene, og det har denne mer enn nok av!

Det fikk jeg virkelig testet i praksis når svigers sin store Finnmaster T7 skulle sjøsettes. 2,2 tonn på hengerfestet er ganske mye, men jeg hadde små problemer opp og ned slippen vi brukte for sjøsetting.

Styrhuset i bilen er såpass oversiktlig slik at jeg hadde god kontroll på slepet som var bak. Det var heller ingen problem å rygge med tilhenger, bare se videoen fra sjøsettingen.

Tok meg en tur på litt snill offroad kjøring på Synnes, Vigra. Til min store overraskelse kjørte jeg meg fast etter 10-meter med bløt mark. Litt småstressa begynte jeg å ringe etter en bekjent som har traktor, før jeg oppdaget at bilen var satt i 2wd modus, med kun trekk på bakhjulene. Når jeg vred om bryteren til 4wd fortsatt bilen lekende lett videre, en interessant opplevelse å se hvor enorm forskjell det var med trekk på alle fire.

Oppsummert

Dette er jo ingen familiebil, men har du godt med penger i banken og setter inn baksetene, blir dette en flott bil å levere kidsa i barnehagen med. Først og fremst er dette en ypperlig arbeidsbil med en god og sterk dieselmotor. Demobilen jeg testet var spekket med utstyr og koster allikevel ikke mer enn cirka 450.000 kroner. Får man en rimeligere pickup egentlig?

Kvalitetsfølelsen var god over hele linja og den var lettkjørt, selv med stor tilhenger på slep.

Dette framstår uten tvil som et godt kjøp om man er på jakt etter pickup.