Superb er riktig navn for denne bilen!

Endelig har jeg fått en dag med bilen som har rykte på seg for å være den mest romslige stasjonsvognen man kan få kjøpt. Og det tror jeg jammen stemmer også, for dette var litt av en familiebil.

Som vanlig tar vi en liten titt på hvordan bilen har utviklet seg, før vi dykker ned i Superb anno 2019…

 

 

Tre generasjoner Superb!

Modellen Superb ble relansert i 2001 og skulle fort bli Skoda sitt flaggskip. Denne modellen var basert på VW Passat, men forlenget med 10 cm. Utseendet på bilen var ganske stilig og man fikk luksusfølelse til en folkelig pris. Første generasjon varte fra 2001-2008.

Skoda Superb blau.JPG

 

Andre generasjon som rullet på veien fra 2008-2015, hadde et litt gubbete utseendet men var helt rå på plass som Superb alltid har vært. Denne var basert på den nyeste Octavia, bare i en forlenget versjon.

2009 Skoda Superb Elegance CRTDi Automatic 2.0 Front.jpg

Fra 2015 har Skoda sin tredje generasjon av Superb vært på veiene. De har virkelig truffet blink med designet på denne bilen, det er ikke verst når et fire år gammelt design ser såpass friskt ut enda.

2018 Skoda Superb SE L Executive TSi 1.4.jpg

 

Sporty og langstrakt!

Man kan vel ikke kalle denne for “nye” Superb, den har tross alt sett ganske lik ut siden 3-generasjonen begynte å rulle ut av fabrikken i 2015. Men selv om designet begynner å bli noen år, er det få stasjonsvogner som har like tøft utseendet selv i 2019.

Fronten på Superb er sporty, spesielt frontlyktene er med på å skape dette uttrykket. Dette er en L&K versjon som skal være mer elegant enn sporty, men de stilige LED-kjørelysene skaper en røff look som kler bilen svært bra.

Den ser ikke verst ut bakfra heller. Med smale lykter og en tynn LED-stripe gir det bilen et moderne uttrykk. Man kan se at dette er en stor og lang bil, men designet gjør at den ikke ser så massiv ut som den faktisk er.

 

Luksuriøse Superb

På innsiden av Superb har man det virkelig fint. Demobilen fra Nardo bilservice var et smykke med Laurent og Klement styling, 4×4 og 190 råspreke hestekrefter. Dette er som nevnt en bil som setter standard når det kommer til plass og praktiske løsninger, bare se på det enorme bagasjerommet som sluker både barnevogn og alt annet pikkpakk man drar med seg på bilferie som familie. Smarte og praktiske løsninger over alt, med kroker, hendler og knapper for å gjøre hverdagen enklest mulig.

 

Baksetet i Superb er i egen klasse. Ingen andre stasjonsvogner kan skilte med like god plass. Faktisk er dette den eneste bilen jeg har kjørt med setet i optimal kjøreposisjon, samtidig som det er montert bakovervendt bilstol rett bak meg.

Da skal det nok en gang nevnes at jeg er 187cm høy og trenger kanskje mer plass enn gjennomsnittet, men uansett er nok denne romsligheten en drømmesituasjon for mange familier.

Midtarmlene med koppholder og ski-luke er selvfølgelig også på plass i praktiske Superb.

Egen klimasone samt setevarme for gjengen i baksetet.

Selv om dette er en stor bil, har man ikke tre isofix fester i baksetet. Dette er det stadig flere som etterspør, og faktisk er det mulig å montere tre bilstoler om man ikke bruker isofix. Da krever ikke stolene like mye plass og er mer fleksibel i monteringen. Det er også mulig å få isofix i framsetet på denne bilen. Sjekk ut youtube videoen, der viser jeg bilen med to bakovervendte bilstoler. 

 

Framsetene er komfortable og interiøret generelt meget flott. Ting er plassert fornuftig, faktisk det er få ting å klage på, selv for en kverulant som meg. Blant annet har man et fint lagringsrom for telefonen når den er koblet til bilens infotainment system. Er du som meg, og liker Apple carplay, kommer telefonen ofte til å være koblet til.

Lekre skinnseter med kul L&K logo skaper et eksklusivt preg på det hele, premium er virkelig riktig ord å bruke når man beskriver interiøret i Skoda Superb.

 

Infotainment systemet er glimrende. Her har de selvfølgelig det brukervennlige fra VW-konsernet, som er ufattelig enkelt og oversiktlig i bruk. Demobilen var også utstyrt med et glimrende Hifi-anlegg fra Canton!

Men ingen bil er perfekt, ei heller denne. Med tre koppholdere i midtkonsollen, der alle er for små for en normal kopp, skapte det litt frustrasjon på vei til jobb. Man får ikke Skoda som ladbar hybrid og det blir fort en kostbar bil om man forsyner seg på den fyldige utstyrslisten. Testbilen bikket akkurat 600.000, men da selvfølgelig fullspekka med utstyr.

Bak rattet!

Superb er en lang bil, faktisk måler den hele 4,8 meter. Da skulle man tro at dette er som å kjøre en båt på land, men det stemmer ikke på en flekk!

Spesielt ikke om du klinker til med framdrift på alle fire hjulene og 190 turbodiesel hester under panseret, for da blir det ganske festlig å kjøre.

Det er en komfortabel bil, med dype sportsseter som har rikelig med sidestøtte.

Gode kjøreassistenter som ryggekamera og adaptiv cruisekontroll er selvfølgelig på plass.

Infotainment systemet er latterlig enkelt å bruke og bidrar til økt trafikk sikkerhet.

Bilen ligger klistret på veien og krenger ikke i svingene. 4×4 og sterk dieselmotor skaper et heftig skyv og innbyr til sportslig kjøring.

 

Superb oppsummert

Alt i alt er dette mye bil for pengene, selv om prisen overstiger en halv million og vel så det. Det er mange som velger akkurat denne bilen for det praktiske, men det er jammen lov å spenne ungene godt fast å dra på litt i svingene også, for det er bilen virkelig bygd for.

Med overlegen plass og god komfort er dette en komplett familiebil, sett at du ikke produserer en haug av unger, da må du kanskje opp på 7-seteren Kodiaq…

Det er ikke annet å si enn at dette bør prøves og oppleves inne på Nardo Bilservice i Fremmerholen.

Sjekk ut Youtube kanalen min for Vlogg av denne og andre biler jeg har testet.

 

Send gjerne spørsmål til facebook-siden eller kommenter om du trenger tips til en god familiebil for deg!

Kommenter, diskuter og del!

Morsomt og kult med FIESTA!

Helgens testbil var lille Ford Fiesta, en perfekt nummer to bil for familien og kanskje den kuleste av alle i denne bilklassen.

Fiesta i 8 generasjoner!

 

Ford Fiesta har rullet på veien i alle herrens år, den første ble lansert så tidlig som på 1970-tallet.

Dette har alltid vært en populær småbil her til lands og dagens utgave er intet unntak. Før dere leser om nye Fiesta kan vi se litt på hvordan denne bilen har sett ut opp gjennom årene…

 

Første generasjons Fiesta på 70-tallet!

Andre generasjon ble lansert høsten 1983 og varte fram til 1989.

Tredje generasjon

Fjerde generasjons Fiesta ble svært populær og ble lansert i 1995, men den ble erstattet allerede i 99.

Her er femte generasjon

Denne sjette generasjons Fiesta kom i 2002 og ble produsert fram til 2008.

Dette er syvende generasjon av Ford Fiesta. Denne bilen overlevde hele ti år, før dagens modell ble lansert i 2017.

Bilderesultat for åttende generasjon fiesta

Slik ser den altså ut i dag, åttende og nåværende generasjon av den gamle Fiesta klanen.

 

Utseendet til nye Fiesta!

Som jeg nevnte innledningsvis er dette en av de tøffeste modellene man kan kjøpe i småbil klassen. Spesielt med denne ST-line stylingen blir utseendet skikkelig sporty og aggressivt

Sort grill, lavt karrosseri og aggressive frontlykter skaper en sporty front!

Hekkspoiler og bekmørke bakruter gjør sitt for å opprettholde det sporty uttrykket. Felgene i grå antrasitt er også med på den helhetlige ST-line stylingen.

 

På innsiden

Ford gjør mye riktig med det nyeste interiøret sitt, heldigvis gjelder også dette for lille Fiesta. Det oser av kvalitet og er virkelig en komfortabel kupe å være på innsiden av.

Komfortable seter og stilig ST-styling

Baksetet er overraskende romslig. Selv bakovervendt bilstol er ingen problem. Jeg satt komfortabelt foran bilstolen i passasjersetet.

Bagasjerommet har bra plass og sluker nok et par kofferter eller en liten barnevogn.

En flott infotainment skjerm med alt man trenger. Blant annet Apple carplay som er veldig kjekt om man ønsker å bruke telefonen når man kjører. Touch responsen på skjermen var også meget bra.
Demobilen jeg lånte hadde også oppgradert Hifi anlegg fra Bang & Olufsen, et must for de som er glad i å høre på musikk i bilen!

 

Bak rattet

Jeg vil påstå man bli ti år yngre av å sette seg bak rattet på denne bilen. Du sitter som støpt i setene, det er et deilig sportsratt som er tykt og godt å holde i og bilen er frisk i frasparket med sine 100 turbohester.

Finn deg en svingete vei og ta med denne festligheten av en bil, da skal du nok få et smil om munnen og bli fristet til å velge akkurat denne bilen.

Det er en seks trinns manuell girkasse som er ganske tight og innbyr til aktiv kjøring.

Tenk å kjøre denne i ekte ST versjon med 200 hester under panseret… DET må være gøy det!

 

OPPSUMMERT!

 

Dette er en veldig kul bil som skiller seg litt ut på veien i 2019. Velger du denne bilen kan man fråtse i en enorm utstyrsliste og du kan skape et unikt uttrykk på akkurat din bil. Blant annet finnes den i mange forskjellige ST-stylinger. Liker man ikke det sporty uttrykket finnes den i Titanium eller Vignale. Da ser bilen helt annerledes ut. Gå inn på Ford.no og se forskjellene, de er virkelig markante.

Jeg fikk skikkelig sansen for denne bilen og klarte ikke la være å smile når den stod parkert i garasjen i helga. Bare å ta seg en tur inn til Vestlandske og se nærmere på denne kinaputten av en bil.

Sjekk som vanlig ut youtube siden min for en videoblogg av bilen!

 

Kommenter, diskuter og del bloggen min videre!