Spacetourer når det praktiske kommer først!

Citroen Spacetourer er en kassebil med moderne utseendet og smarte, praktiske løsninger innvendig. Med en prislapp som starter litt under 700.000 burde mange familier seriøst vurdere å droppe de avlange familiebilene. Til sammenligning er denne bilen bare 10 centimeter lengre enn Ford S-max og Skoda Superb, som er to meget populære familiebiler. Faktisk er de sammenlignbare på pris også.

Dette blogginnlegget blir en slags forklaring på hvorfor flere familier burde satse på akkurat denne biltypen, slik som på nittitallet da mange kjørte rundt i VW Caravelle. Jeg har selv vokst opp i en slik og vet hvor kjekt det er å ha i hverdagen.

Men dette er ingen Caravelle, Spacetourer er en ganske fersk modell fra Citroen, faktisk ble den satt i produksjon i 2016. Det gjør den til en ukjent utfordrer til for eksempel MB Vito. VW Multivan eller andre kassebiler som har rullet på veiene over lenger tid.

For meg var denne helt ukjent, derfor var jeg spent på hva Citroen klarte å få til, for det er mye positivt som skjer med det franske bilmerket. De lager stilige biler med kult design, men viktigst av alt er kvalitetsfølelsen, og den er god!

Vi starter med å se på bilens utvendige design, for det er jo akkurat det som gjør at folk vegrer seg for å gå for denne biltypen, den ser jo ut som en varebil, gjør den ikke?

 

Spacetourer fra utsiden

Jeg mener ja, men hva gjør vel det når de klarer å lage en kassebil som ser fin ut. Den har skikkelig mørke bakruter, sporty felger, LED-kjørelys og alt som skal til for å skape et moderne og tidsriktig uttrykk.

Jeg sammenlignet lengden på bilen med to populære familiebiler tidligere, men selvfølgelig blir dette en mer ruvende bil. Den er tross alt cirka 2 meter høy, og den beholder denne høyden helt bak, før man stuper 90 grader mot bakken. Det er dette prinsippet som gjør at utseendet kalles kassebil.

Jeg hadde Spacetourer fra fredag til mandag og ble faktisk bare mer og mer glad i utseendet.

Men så har jeg en forkjærlighet for slike biler også da…

På innsiden!

Flerbruksbiler pleier ofte å være dårligere utstyrt enn mindre biler, men Citroen har klart å skape et interiør som sprenger grenser når det kommer til praktiske løsninger, samtidig som det er stor fokus på komfort.

Vi kan begynne med å snakke om hvordan passasjerene har det i Spacetourer.

Testbilen var topputstyrt med blant annet skinninteriør og panorama glasstak. Hvert enkelt sete har regulerbar ryggstøtte for optimal sitteposisjon på lengre turer. De to bakerste seteradene har tre seter i bredden, men raden er delt i to. Det vil si at man kan skape et interiør som er tilpasset ditt behov til en hver tid!

Setene kan enkelt reguleres fram og tilbake, de to nærmeste setene på bildet over henger sammen, mens det siste setet reguleres individuelt. Panorama glasstak som er delt på midten av luftdyser fra klimaanlegget. Store sideruter i tillegg til glasstaket skaper en svært luftig og behagelig atmosfære.

Det er lekende lett å fjerne setene om man ønsker det. Bare å legge ned seteryggen og dra i den rød stroppen, så hopper nærmest setene ut av bilen.

Setene er festet på skinner som gjør det mulig å velge om man vil prioritere mindre benplass for å få  større lasterom, En familie på fire eller fem har vanligvis ikke behov for den tredje seteraden, da er det enkelt å pakke bilen til ferietur.

På bildet er tredje seterad justert helt bak, da er det ikke mye lagringsplass igjen.

De to som sitter foran har komfortable kapteinstoler som er elektrisk justerbare. Komforten er rett å slett meget god uansett hvor i bilen du setter deg.

Flott skinninteriør med god kvalitetsfølelse.

Teknologien er på plass

Spacetourer har det meste man forventer av en bil i 2019. Det er en grei touch skjerm midt i dashbordet med apple carplay og alle tilkoblingsmuligheter,

Head-up display, bra stereoanlegg og elektriske skyvedører på begge sider er noe av utstyret man kan få på denne bilen.

Dørene kan åpnes med nøkkelen eller med knapp fra innsiden av bilen.

Bilen har ikke adaptiv cruisekontroll, kun en konstant fartsholder. For en som liker å kjøre bil er dette ikke et savn, men på en endeløs motorvei hadde det kanskje vært kjekt å hatt…

Jeg savner kanskje litt bedre utnyttelse av dashbordet. Det er to koppholdere tilgjengelig for de to foran, men ikke noe koppholder i dører eller i midten.

Koppholdere i bilen er viktig, og her har de valgt å plassere de helt fram i frontruten. Ikke en optimal løsning spør du meg, men dette er flisespikkeri på en ellers meget gjennomtenkt og komplett flerbruksbil!

Et godt ryggekamera som gjorde det enkelt å lukeparkere var kjærkomment på en såpass stor bil.

Testbilen hadde en 180 hesters dieselmotor kombinert med en glimrende automatkasse.

Bak rattet

Det er noe helt spesielt å kjøre biler hvor man sitter høyt over veien, og det gjør man selvfølgelig i Spacetourer. Kjørestillingen er svært komfortabel og bilen er enkel og forutsigbar å kjøre. 180 dieselhester og en god automatkasse er perfekt match og gir bilen akkurat nok kraft til å ta en forbikjøring eller to om man møter saktegående vogntog på landeveien.

Setet kan reguleres elektrisk slik man finner sin optimale kjørestilling, høy som lav.

Fruen var ikke spesielt happy når jeg kom hjem med en så stor bil. ” Denne skal jeg hvert fall ikke kjøre”, var den klare beskjed. Etter et par dager var hun overbevist og koste seg bak rattet. Til tross for den store størrelsen mente hun det var en enkel bil å kjøre, selv på shoppingtur i byen, med unger på slep.

 

Oppsummert

Citroen Spacetourer er drømmebilen for familier med praktiske behov som liker å dra på bilferie. Den har fleksible løsninger som gjør at man kan velge om bilen skal ha 2,3,4,5,6, 7 eller 8 seter. Enten  kompisgjengen skal sitte på til fotballtrening eller man skal bruke den som varebil for å hjelpe naboen med flytting.

Hele seks(!) isofix fester for barneseter, gjør at hele barseltreffet kan være med på tur.

Dette er en flerbruksbil med enorm plass og rom for mange passasjerer til en fornuftig pris. 

Testbilen fra Aaland bil ligger faktisk ute for salg, så det er bare å skyndte seg inn i Fremmerholen og få seg en prøvetur.

Sjekk Vlogg fra bilen.

Lille smarte Micra!

Nissan Micra i 2019 er en stilig liten bil som er fullstappet med utstyr og komfortabel å kjøre. Perfekt nummer to bil for familien, bilen har faktisk tre isofix fester.

 

Et godt tips til nydelig roadtrip er den sommeråpne veien som går over fjellet mellom Standal og Ørsta!

 

Liten, men full av utstyr

Nissan Micra er liten, akkurat som navnet skulle tilsi. Men bilen er fullstappet med utstyr og plassen er optimalisert for å fungere godt som familiens nummer 2 bil. Monterer man bilstoler, så stjeler det mye av plassen fra seteraden foran. Undertegnede fikk ikke plass med bilsete montert bak førerstolen, men da er det bra man kan bruke isofix i framsetet og ha begge stolene på høyre side.

Den lille bilen er enkel å kjøre og parkere i bygatene, men et glimrende ryggekamera gjør det til en lek å manøvrere, selv i trange områder.

Klikk deg inn på lenken for å se det flotte ryggekameraet til Nissan.

Interiøret i Micra er moderne og har det aller meste man forventer av en bil i 2019. Unntaket er kanskje infotainment systemet som virker noe utdatert.

Som familiebil funker denne utmerket som nummer to bil. Baksetet er litt trangt for store voksne, men man får plass! Isofix i framsetet er kjekt å ha tilgjengelig om man har flere små barn som skal i barnehagen, eller bare ønsker å holde barnet våken i bilturen hjem før leggetid.

Demobilen fra Auto 8.8 Vestlandske var godt utstyrt, men noen ting satt jeg ekstra stor pris på. Bilen hadde Bose personal sound system som har høyttalere i hodestøtten til fører. Det var en ganske spesiell lydopplevelse, nesten som å ha på seg headset.

Bagasjerommet var overraskende romslig, faktisk fikk jeg grei plass til Stokkevogna til minstemann. Vel og merke med sittedelen, en stor bag hadde jeg ikke fått med uten å fjerne hattehylla.

Setene er komfortable, spesielt de to foran har det meget fint på tur i Micra. Fire voksne får det derimot litt trangt, men det går greit.

Micra er stilig

Nissan Micra har ikke alltid vært en pen bil å se på, men i 2019 er det en sporty og ganske tøff bil.

Fronten er fin med LED-lykter som skaper et moderne og sporty uttrykk.

Karosseriet er lavt og Nissan treffer bra på designet på dagens Micra.

Designet på baklyktene er triangulert og er en rød tråd både foran og bak på bilen.

Bak rattet

Demobilen hadde en 90 hesters bensinmotor som funket bra. Den trengte litt turtall for å få fart i seg, men da ble det til gjengjeld ganske morsomt. Manuell girkasse som var enkel og presis, en god nyhet er at denne bilen nå er tilgjengelig med automatgir.

Man merker litt veistøy når man kjører 80-90 km/t, men det er kanskje typisk for småbilklassen. Begynner å bli en stund siden undertegnede har kjørt såpass liten bil.

Nissan er flink til å skape et førermiljø som er oversiktlig og enkelt. Her kan hvem som helst sette seg bak rattet og finne ut hvordan ting fungerer, meget positivt.

 

Oppsummert!

Nissan Micra er et godt og fornuftig bilkjøp. Testbilen var godt utstyrt og har en nypris på 220-240.000kr. Prislisten stemmer ikke helt da Micra er blitt tilgjengelig med nye motorer, blant annet automatgir er nå mulig å velge. Sjekk prislisten!

Dette er en bil med attraktivt utseendet og rikelig med teknologi og utstyr. Om man ønsker en rimelig og driftsikker bil og samtidig ikke har behov for veldig mye plass, er dette et ypperlig valg.

Praktisk med isofix i framsetet i tillegg til to stykk i baksetet, dette er noe småbarnsfamilier vet å sette pris på. Husk å deaktivere airbagen om du monterer stolen i framsetet!